E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahkeme Trump'a 'dur' dedi---

Mahkeme Trump'a 'dur' dedi

Mahkeme Trump'a 'dur' dedi
04 Şubat 2017 - 08:13 borsagundem.com

Seattle'daki bir federal yargıç, Müslümanların çoğunlukla yaşadığı yedi ülkeye uygulanan vize yasağını geçici olarak kaldırdı. Beyaz Saray kızgın...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye, İran, Irak, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşlarına getirdiği vize yasağı, ülkeyi sarsmaya devam ediyor. Havaalanlarında bugüne kadar eşi görülmemiş görüntülere yol açan yasak, Seattle'daki federal yargıç James Robart tarafından geçici olarak durduruldu.

Eski Başkan George W. Bush döneminde atanan federal yargıç Robart'ın çıkardığı karar, kısa sürede Adalet Bakanlığı'na gönderilecek. Ülkenin kuzeybatısındaki Washington eyaleti, önceki gün vize yasağının iptali için dava açmıştı.

Hükümetin mahkeminin aldığı karara uyması gerektiğini vurgulayan Washington Eyalet Başsavcısı Bob Ferguson, konuyu Yüksek Mahkeme'ye taşıyabilecekleri sinyalini de verdi. Halihazırda Virginia, New York, Massachusetts ve Michigan'da da vize yasağına karşı açılan davalar görülüyor.

HÜKÜMET YENİDEN HAREKETE GEÇİYOR

Seattle'dan çıkan karar, Beyaz Saray'da öfkeye neden oldu. Yazılı bir açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'ın hedefinde, yargıç Robart vardı. 

Trump yönetiminin en kısa sürede yasağı tekrar uygulayacağını belirten sözcü Spicer, "Başkanın emri ülkemizi korumayı hedefliyor ve anayasal yetkisi var. Başkan'ın Amerika halkını koruma sorumluluğu var" dedi.

NORVEÇ ESKİ BAŞBAKANI HAVALİMANINDA SORGUYA ÇEKİLDİ

Norveç'in eski Başbakanı Kjell Magne Bondevik'in Washington Dulles Havalimanı'nda sorguya çekildiği ortaya çıktı.

Diplomatik pasaportunda İran’a üç yıl önce giriş yaptığı görülen Bondevik, yaklaşık bir saat havalimanında tutuldu. Çok şaşırdığını vurgulayan Bondevik, "Diplomatik pasaporta sahip olmakla eski başbakan olduğumun anlaşılması yeterli bir kanıt olmalıydı. Ve şüpheli biri olmadığım da belliydi. Beni bu durumda anında bırakmak yerine sorguladılar" sözleriyle yaşananları anlattı. ABD'ye National Prayer Breakfast adlı bir programa katılmak için gelen Magne Bondevik, 1997-2000 ve 2001-2005 yılları arasında başbakanlık yapmıştı.

Yasak kararına karşı gösteriler de devam ediyor. Başkent Washington DC, Boston, Cleveland, Los Angeles gibi kentlerde sokaklarda ve havaalanlarında toplananlar, Trump'ı protesto etti. (milliyet.com.tr)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ04 Şubat 2017 11:03

    ABD DÜNYANIN BAŞ BELASI VE TERÖRÜN LİDERİ OLUP BU DEVLETE KARŞI HER ÜLKE CEPHE ALMALI AKSİ HALDE BAŞLARINDAN BELA EKSİK OLMAZ.