E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahkeme, polislerin kestiği cezaları geçersiz saydı---

Mahkeme, polislerin kestiği cezaları geçersiz saydı

Mahkeme, polislerin kestiği cezaları geçersiz saydı
05 Temmuz 2020 - 10:33 borsagundem.com

Adana’da salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polisin para cezası kestiği vatandaş, mahkemeye gitti. Sulh mahkemesi, “Polis sadece tutanak tutabilir” diyerek cezanın geçersiz olduğuna karar verdi.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre,  Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve 65 yaş sokağa çıkma yasaklarının ihlali üzerine polis tarafından yazılan cezaların ‘'Geçersiz'' olduğuna karar verdi. Mahkeme, ‘'İdari yaptırım kararı ancak mülki amir tarafından verilebilir. Polis tarafından sadece ihlale ilişkin tespit tutanağı tutulabilir'' hükmüne vardı.

Adana'da bir vatandaşa verilen 789 liralık ceza da bu gerekçe ile iptal edildi. Bugüne kadar polisin verdiği korona virüs tedbirleri kapsamındaki cezaların 1 milyar lirayı aştığı, bu kararın emsal olması durumunda tüm cezaların iptal edilebileceği bildirildi.

Davayı açan avukat Mahmut Akgül, “Karar emsal niteliğinde olacaktır. Sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu ve buna benzer idari para cezalarında kolluğun keyfi uygulama yapamayacağına ilişkindir. Mahkeme salgın süresince polis tarafından kesilen cezaların hukuki olmadığını ortaya koymuştur“ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şenol 05 Temmuz 2020 23:41

    Iyi halt ettiniz zaten milleti evinde ve maske takmayı alıştıramadılar şimdi o hakimi ve avukatı bu vurdum duymazlığa davet çıkarmasından dolayı tebrik ediyorum

  • Yavuz Selim05 Temmuz 2020 21:49

    POLİS kendisine kanunla verilmiş yetkisini kullanıyor, "MASKE TAKMAM, DEVLETİ TANIMAM" diyen yobaza cezayı kesiyor. Mahkeme yanlış karar almış. HSK GEREĞİNİ YAPMALIDIR.

  • Erol g.05 Temmuz 2020 20:31

    KARAR DOĞRU memurlar tespit tutanağı tutar BİR nüshasını vatandaşa verir diğer nüshasını vergi dairesine gönderir Vergi dairesi ilgiliye 7 gün içinde mal beyanında bulunmasını CEZAYA/VERGİYE İTİRAZI VARSA 30 GÜN İÇİNDE MAHKEMEDE DAVA AÇMASINI BİLDİREN ÖDEME EMRİ GÖNDERİR KİŞİ İTİRAZ EDİP ILGİLI MAHKEMEDE DAVA AÇMAZ İSE BORCU KABUL ETMİŞ SAYILIR HACİZ/İCRA İSLEMİ BAŞLATILARAK ZORLA TAHSIL EDİLİR

  • tolga05 Temmuz 2020 20:01

    Polisi neden ugrastiriyorsunuz iptal edeceksinizde

  • halilağa 05 Temmuz 2020 19:34

    Ülkenin genel sorunuda bu.Bir kanun çıkartılır.Her tarafından yırtık eksik bırakılır veya uygulayanlar parçalarlar.o kanun işlemez hale gelir.sunuç hukuksuzluk olur gider.

  • BORSACI05 Temmuz 2020 17:38

    MAHEKEME KARARINDA SINIR AŞIMI OLMUŞ GİBİ ÇÜNKÜ TRAFİK CEZALRINIDA POLİS KESİYOR YETKİ VERİLMİŞ İSE POLİS CEZA KESER .

  • muck05 Temmuz 2020 16:15

    2023 seçimlere 5 kala.... Eyy milletim, siz istediniz bende o cezaları kaldırıyorum. Sizler ne istedinizd eyapmadım. ne istedinizd vermedim ey milletim ? chap nin yazdırdığı zorl baskı yaptığı bu uygulamanın zincirleribi kırıyorum. cezaları affediyorum.  yaparsa, ....... parti yapar  ))

  • celal05 Temmuz 2020 14:50

    cezalar e-devlet VERGİ BORCU SORGULAMA DA GÖZÜKÜYOR TOPLAM  BORÇLARA TIKLAYIN görürsünüz,. ayrıca idari para cezalarına faiz uygulanıyor .  emsal karar olması için yargı içtihatlarına geçmesini bekleyin

  • Bir yorum05 Temmuz 2020 14:42

    O zaman herkes ş.yinin keyfine göre hareket etsin!  Vur patlasın çal oynasın taki belanızı  bulana kadar.   '' Allah adaleti ayakta tutmanızı emreder  yakın akrabaya yardım etmeyi emreder. Çiirkin  ve kötü işleri men eder  Belki tutasınız diye size öğüt veriyor''  Ayet meali!  

  • sahin kuş 05 Temmuz 2020 13:36

    ali yazar veli bozar, Devletin kurumları birbiri ile çatışıyor

  • Mucise Reis ;)05 Temmuz 2020 12:13

    Olay şu, polis durum tesbiti yapar, belgeler, olayın yanlış ve yalan oldugunu ilgili kişi beyan edebilir. Mahkemde böyle bir hakkını kullanabilir.., ispat hakkını mahkemede kullanırsa, polis durumu beyan etmek zorundadır. beyanında tutanak olmak zorundadır. tutanakta bir kç memurun imzası olmak zorunda. 1 memur imzası yada şahit olmayan başka memur imzası yok ise, sadece ceza, ilgili kişi mahkemede oluşan durumu bozabilir. her olayda aynı durum olmayabilir.

  • baturayersin05 Temmuz 2020 11:38

    polis ceza kese bile kim tahsil  edecek adamın canından başka neyini alıcak