E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahkeme MHP'de kongre kararı verdi---

Mahkeme MHP'de kongre kararı verdi

Mahkeme MHP'de kongre kararı verdi
08 Nisan 2016 - 15:20 borsagundem.com

MHP'de olağanüstü kurultay talebiyle açılan dava sonuçlandı

MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi. Mahkeme MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. 3 kişilik kayyum partiyi kongreye götürecek.

MHP'DEN İLK TEPKİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı açıklamada,"Hukuk yolu tükenmedi, üst mahkemeye gideceğiz" dedi.

MHP'li Oğan: Mayıs ayı içerisinde kongreye gidilir

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, mayıs ayı içerisinde MHP'de kongrenin gerçekleşeceğini açıkladı.
Oğan, mahkemenin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Oğan, mayıs ayı içerisinde MHP'nin kongreye gideceğini belirtti.

Meral Akşener: Adalet mülkün temelidir

MHP Genel Başkanı adayı Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’nin olağanüstü kongreye götürülmesi yönündeki kararını twitter üzerinden değerlendirdi. Akşener, mahkeme kararı
sonrasında Twitter üzerinden Atatürk'ün “Adalet mülkün temelidir” sözünü paylaştı.

POLİS MAHKEMEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki ilk duruşma öncesinde partililer adliye koridorunu doldurdu. Mahkeme, duruşma salonuna sadece tarafların avukatlarını aldı. Salona izleyici ve gazeteciler alınmadı. Partililer adliye koridorunda bekleyişlerini sürdürüyorlar. Polis, mahkemenin kapısında ve koridorda güvenlik önlemi aldı.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı. Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması içinCHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • REFERANS08 Nisan 2016 18:20

    yAZIKLAR OLSUN.bU PARTİNİN MAHKEMEYLE KAYYUMLA NE İLGİSİ OLABİLİRDİ.yERİNE ADAM GİBİ BİR ADAMDA HAZIRLAMADIN.tÜRKEŞİN YAPTIĞINI YAPTIN.

  • işçi ailesi08 Nisan 2016 18:18

    Partiyi bitiren adam yetti gayri git artık

  • başkentli08 Nisan 2016 17:29

    MHP bir dava partisidir kişilerin hedef yolunda emeğine kimse nankörlük etmez koca patiyi kayyumluk yaptın bahçeli demokrasiden korktun

  • mali08 Nisan 2016 17:00

    Kayyum köşeyi dönecek! Bahçeli devri kapanmış oldu.

  • bozkurt08 Nisan 2016 16:04

    Gidin artık ,ne koltuğa yapışık insanlarmışsinız.DEMEKKİ MHP DE BÖYLE LERİDE ÇIKIYORMUŞ.

  • SEÇMEN08 Nisan 2016 16:04

    neymiş bu her derde deva bu kayyumluk müessesesi, son dönemlerin modası oldu... sanırım bir partiye kayyum atanması siyasi tarihimizde bir ilk, ancak nereden bakarsanız bakın hoş bir durum değil...

  • turgut08 Nisan 2016 15:51

    saraya yeni danışman geliyor