E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahkeme İlker Başbuğ hakkında kararını verdi---

Mahkeme İlker Başbuğ hakkında kararını verdi

Mahkeme İlker Başbuğ hakkında kararını verdi
17 Ocak 2023 - 12:01 borsagundem.com

Fethullaçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğine ilişkin açıklaması nedeniyle yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, beraat etti.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a, terör örgütü Fethullah Gülen yapılanmasının siyasi ayağının araştırılmasına ilişkin sözleri nedeniyle milletvekilleri tarafından açılan dava sonuçlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın, Başbuğ hakkında, 'kamu görevlilerine hakaret' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davada mahkeme kararını verdi.  

NTV'de yer alan habere göre mahkeme, Başbuğ'un açıklamalarının suç duyurusunda bulunan milletvekillerinin doğruda hedef almadığına ve kanunda suç olarak tanımlanmadığına hükmederek beraat kararı verdi. 

NE OLMUŞTU?

Başbuğ, Ocak 2020'de Haber Global konuk olduğu programda, 26 Haziran 2009'da Meclis'ten geçirilen torba yasadaki 'asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması'na ilişkin maddeyi hatırlatmış ve şunları söylemişti:

"FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçeği inkar olur. Bunun yargının çıkarması ve siyasi iradenin ağırlığını koyması lazım. 26 Haziran 2009'da yasalar torba yasa olarak gündeme getiriliyor. Bu TSK ile ilgili bir kanun teklifi. Bu yasa 25 Haziran'ı 26'sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bu yasa ile kimsenin haberi yok, biz bundan 26 Haziran sabahı 2009'daki toplantıda haberimiz oluyor. Bahsedilen yasa teklifi askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu tamamen ne için Dursun Çiçek için. Bu olay medyada "AK Parti ile cemaati bitirme planı" algısı olarak yapıldı. Sivil şahıslar her durumda askeri yerlerde yargılanmaz Özel yetkili mahkemelerde yargılanır. Kayseri'de biz bir olay yakalamıştık Hava İkmal Bölge Komutanlığı'nda astsubay yakaladık. Flaş bellek ayarlıyorlar. Burada sivillerden yardım alıyorlar. 14 Nisan 2009'da 'FETÖ ile mücadele edeceğim' dedim. Bu kanun teklifini kim hazırladı, tamamen FETÖ ile ilgili bu araştırılsın."

İlker Başbuğ için 4 yıla kadar hapis cezası istendi

 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifade verdi

 

AK Partili vekillerden Başbuğ'a suç duyurusu

 

AYM'den İlker Başbuğ kararı

 

İlker Başbuğ'dan Kanal İstanbul için Montrö uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran18 Ocak 2023 06:40

    Bu zevat ağlama duvarını ziyaret eden zat idi.  Gerçekten Türk Ordusuna hiç layık olmayan birisi!  En azından bu fetoşçuların rütbe almasını engeleseydin sana laf söyletmezdim. Burnunun dibindeki fetoşçuları görmezden gel çık ondan sonra siyasi akıl vermeye kalk. Bilmiyor görmüyor değil. Çoğu şeyi bal gibi biliyormuşsun.

  • BİR DOST17 Ocak 2023 23:20

    Dua et ki FETÖ, ergenekon ve balyoz davalarını kadük hale getirip ömür boyu gün yüzüne çıkamayacak kişşileri de kurtardı. 

  • BİRİSİ17 Ocak 2023 12:29

    Fetöcüler mahkum etmişti ondan kurtuldu, fetönün siyasi ayağı ortaya çıkarılsın dedi yine mahkemeye çıkardılar. Fetönün siyasi ayağı ortalıkta geziyor vatanseverler mahkeme mahkeme geziyor. Ülke sahipsiz, ülke hukuksuz, vatanseverler ve namuslular mağdur. 

  • Turkogluturk 17 Ocak 2023 21:04

    Ergenekon balyoz nedenlerini bilmeyenler yorum yapmış

  • BİRİSİ17 Ocak 2023 16:00

    Ali Tel, olayları gerçekten bilmiyorsun. Ülkenin paramparça olması ne alaka? Önünüzde internet diye bir şey var. Son 10 yılda neler olmuş, özellikle Ergenekon davalarında neler olmuş incele. Bölünme ne alaka yahu?

  • ALİ TEL17 Ocak 2023 13:43

    Bana göre pasif birisi idi.Eğer başımızda Hulusi Akar paşamız olmasa bugün ülkemiz paramparça olmuş kürdistan yunanistan ermenistan arasında paşlaşılmış idi.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL17 Ocak 2023 12:27

    basın toplantısında çıkmış resmi bir kurumun toprağına abd nin içimizdeki uzantıları teröristler tarfından topraktan onlarca silah çıkarılmış bu zaatta rekotatara bunda ne var ki bunun bir zararı yoktur diye basına açıklamalar yapmış idi.bu ülkede kimler TSK genel kuvvetler komutanlığı yapmıştır.

  • baran18 Ocak 2023 06:38

    Bak aşağıdaki aşşağılk karakter adam örnek veriyor sen sapıklık yapıyorsun!  Allah ın belanı vermeyeceğinde eminmisin. 

  • BİRİSİ17 Ocak 2023 13:07

    Seni gidi fetöcü seni. Fetöcü değilsen bile kara cahilsin.