E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMağdurlardan Caprice Gold'a baskın---

Mağdurlardan Caprice Gold'a baskın

Mağdurlardan Caprice Gold'a baskın
13 Ağustos 2014 - 07:08 borsagundem.com

Jet Fadıl'ın Bayrampaşa'da büyük reklamlarla tanıttığı ancak fiyasko olan devremülkünden alanlar Capice Gold binasını bastı

İsmi yarım kalan projeler ve arkasında bıraktığı mağdurlarla özdeşleşen ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün Bayrampaşa’da inşa ettiği Caprice Gold Oteli, parasını alamayan devremülk sahipleri tarafından baskına uğradı. 

Zaman'ın haberine göre, Caprice Gold’dan devremülk almalarına rağmen hak ettikleri kira gelirlerinin aylardır ödenmediğini belirten mağdurlar otel inşaatı ve devremülk satış ofisini basarak şirket yetkililerini sorguya çekti. Kiralarının yatırılmama sebebini soran mağdurlara açıklama yapan bir şirket yetkilisi, Caprice Gold’un kira borçlarının günlük 500 bin lira civarında olduğunu ve şu anda bu parayı ödeyecek durumunda olmadıklarını söyledi. Kira ödemelerini ancak otel açıldıktan sonra yapabileceklerini belirten yetkili, otelin sadece bir kulesinin inşaatını ise en erken 2015’te tamamlayabileceklerini kaydetti. Bu sırada birçok mağdur, Fadıl Akgündüz’ün kendilerini kandırdığını ileri sürerken Akgündüz’ün toplanan paralar hakkında hesap vermesi gerektiği söylendi. Bir mağdurun şimdiye kadar devremülk satılan kişilerden toplanan paranın tutarını sorması üzerine ise yetkililer, Caprice Gold’da toplam 12 bin kişiye satış yaptıklarını ve buradan 783 milyon lira satış geliri elde ettiklerini söyledi. Caprice Gold Maldivler projesinden topladığı iddia edilen 170 milyon dolar ile birlikte piyasadan 1 milyar liradan fazla para topladığı belirtilen Akgündüz’ün ise bu parayı nerede harcadığı kamuoyunda soru işaretleri oluşturuyor. Otelin kaba inşaatına yapılan masrafın şu ana kadar 100 milyon lira civarında olduğu tahmin edilirken inşaatın 3 yıldır bitirilememesi ise toplanan paraların akıbetini merak konusu yapıyor.

Öte yandan şu anda mali kriz yaşayan Akgündüz’ün Caprice Gold’un satış ofislerini kapatmaya başladığı ortaya çıktı. Anadolu’nun çeşitli illerinde ve İstanbul’un ilçelerindeki devremülk satış ofislerini de kapatan Akgündüz, son olarak Mecidiyeköy’de faaliyet gösteren Caprice Restoran’ın da kapısına kilit vurdu. Çalışanlarına maaş veremeyecek hale geldiği öğrenilen Akgündüz’ün son projesi olan faizsiz otomobil projesinin de sekteye uğradığı ve cip satışlarının durduğu belirtiliyor. Müşterilerine 5 aydır kira ödemesi yapmayan Akgündüz’ün, iptal olan Caprice Maldivler projesi mağdurlarından parasını isteyenleri ‘6 ay sonra ödeme yapabiliriz’ diyerek geri çevirdiği kaydediliyor.

1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile aktif iş yaşamına giren Fadıl Akgündüz, 15 yıl önce ‘İmza’ marka otomobiliyle gündeme gelmiş ve uzun bir süre konuşulmuştu. Siirt’te fabrika kuracağını söyleyen daha sonra Cenevre fuarında İngiltere’de yaptığı konsept aracı sergileyen Akgündüz’ün bu projesi hiçbir zaman hayata geçemedi. Fabrika yapacağı Siirt’teki arsa ahır olurken yurtdışında yaşayan 14 bin gurbetçiden 230 milyon Euro para toplayan Akgündüz’ün Türkiye’de inşa ettiği Jet Kent Konutları’ndan binlercesi de yarım kaldı. Son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Fadıl Akgündüz, “Şirketlerim için sizden yardım diliyorum. Allah korusun eskiden olduğu gibi şirketimiz bir kazaya daha kurban giderse insanlarımız bir 15 yıl daha acı çeker.” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatansever13 Ağustos 2014 21:52

    T,C nin acilen Bu dolandiricilar ve soyguncularla ilgili kanunlara ceki duzen verip,Ileri ulkelerdeki gibi,Bunlara en az 15 sene iciriye atacaksin.bak bir daha yapmaya cesaret edebiliyorlarmi....Sorun kanunlarda,Kanunlar bu soygunculara canak tutuyor...

  • vahip13 Ağustos 2014 20:31

    eyer paramızı alamasak gelir orda kendimiyar oteliyakarim

  • bükülmez 13 Ağustos 2014 20:19

    % 90 müslüman olan maldiv adalarını artık müslüman larında bir adası var diye millete çakıyordu kimisi böyle kullanıyor müslüman lıgı kimiside seçim yarışına fatiha okuyarak .... yersen

  • marigo13 Ağustos 2014 18:04

    jet fadıl bir an önce mars da arsa satışına başlamalı

  • sercan13 Ağustos 2014 18:02

    titanımsı bir sistemi var halkanın sonundakiler açıkta kalıyor yani oturulacak 4 sandalye ama oturacak 5 kişi var

  • flamenco7213 Ağustos 2014 17:26

    Fadıl ipiyle kuyuya inmek demek ben bu riskleri bilerek ve isteyerek alıyorum demekti...Almışlar işte

  • tv13 Ağustos 2014 11:12

    işçinin emegine vatandaşın üç kuruşuna göz dikmişler bunların hiç bir yatırımına güven olmaz

  • hakan13 Ağustos 2014 10:33

    jet fadıla güveniyoruz.piyasa durgunsa biraz sabretmek gerekir.CAPRİCE GOLD İNŞAALLAH İNŞAATI BİTECEKETİR.

  • Yahya13 Ağustos 2014 09:46

    al birini vur ötekisine. Akbalik ve Özak gyo de sirketini 2,5 halka arz etti ve 29 aydir o fiyatin ustunu bir daha devamli görmedi.

  • Vatandas13 Ağustos 2014 09:45

    Bu Insanlar da gumus baligi beynimi var ?yoksa bu insanlari uyusturuptami paralarini aliyorlar??Yillardir Fadil akgunduzun bir dolandirici oldigunu anlayamadinizmi>Ve Dinide o bicim kulaniyor

  • muhafazakar13 Ağustos 2014 09:11

    bu memleketin veziri ve kerizi bitmez jet fasıl çat çat adasında keyif yapmakda

  • Ünal13 Ağustos 2014 09:03

    kendi düşen ağlamazmış. jet fadıl'ın yeni projelerini heyecanla bekliyoruz !

  • saphiree13 Ağustos 2014 07:20

    bizde klgyo zedeler olarak gidip saphiree mi bassak acaba