E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaduro'dan ABD'li diplomatlara 72 saat süre---

Maduro'dan ABD'li diplomatlara 72 saat süre

Maduro'dan ABD'li diplomatlara 72 saat süre
23 Ocak 2019 - 23:34 borsagundem.com

Venezuela Devlet Başkanı Maduro ABD ile tüm diplomatik ilişkileri kestiklerini ve ABD'li diplomatların ülkeyi 72 saat içinde terk etmelerini istedi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro ABD ile tüm diplomatik ilişkileri kestiklerini ve ABD'li diplomatların ülkeyi 72 saat içinde terk etmelerini istedi.

Trump Guaido'yu Venezuela'nın 'geçici başkanı' olarak tanıdı

Trump, açıklamasında, "Bugün resmi olarak Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıyorum. Venezuela halkı tarafından seçilen tek meşru yönetim aracı olan Ulusal Meclis, Nicolas Maduro hükümetinin ise meşru olmadığını ilan etmek üzere Anayasayı harekete geçirdi ve dolayısıyla artık devlet başkanlığı koltuğu boş durumdadır." ifadelerini kullandı.

Venezuela'da Guaido kendini devlet başkanı ilan etti

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, ülkede düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etti.

Guaidio, ülkenin başkenti Caracas'taki hükümet karşıtı gösterilerde destekçilerine yaptığı konuşmada, "Yönetimin gasbedilmesine son vermek, geçici hükümeti kurmak ve özgür seçimler düzenlemek için resmi olarak Venezuela'dan sorumlu devlet başkanlığı görevini üstlenmeye yemin ediyorum." dedi.

Halka kendisini destekleme çağrısı yapan Guaido, "Biliyoruz ki bu tek kişilik bir iş değil ve sonuçları olacak. Bu büyük ulusal güç ve umut hareketinin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Guaido, hükümet karşıtı gösterilerin devam edeceğine dikkati çekerek, "Yorulacak mıyız? Hayır. Demokrasiye, özgürlüğe, tekrar suya, doğal gaza ulaşıncaya kadar ekmek her Venezuelalının masasına ulaşana kadar direneceğiz." diye konuştu.

Trump, Guaido'yu Venezuela'nın 'geçici başkanı' olarak tanıdı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • torku24 Ocak 2019 08:20

    ülke içinde demokrasiyi güçlendirsin, muhalefetten birkaç akil adamı hükümetine koyup milli birliği önemsediğini göstersin. o zaman kimse birşey yapamaz. ama halkın seçtiği meclis başkanını düşman olarak görürse, ülkesi karpuz gibi ikiye bölünür. kibirlenmesin, mütevazi olsun

  • Hakan Tüzün24 Ocak 2019 02:39

    Helal olsun adama , analar ne evlatlar doğuruyor.Hiç gerek yok abd nin politikası belli , gittiği yerleri sömürmek , süper güç ama bu gücü kötüye kullanıyor.israil yanlı politikalar izliyor çünkü üst kademelerde Yahudi kökenli vatandaşları kontrolü ele almış durumdalar.Zaten panzehir Rusya olmasa bütün dünya ülkelerini işgal edecek yani böyle bir karar ayakta alkışlıyorum.

  • tam komedi 24 Ocak 2019 02:35

    Bir türlü anlatamadık millete  , arkadaş güçlü kişileri amerika güçlü meclisleri kültürlü milletler oluşturur ! Bu maduro denen şahıs diğer ülkelerdeki gibi abd derin siyonizminin elemanıdır ! Bunun gibi yüzlerce adam yarattılar sonunda kendilerine meydan okuttular sonrada demokrasi diye o ülkeleri çatır çatır sömürdüler !!! Eğer madoru zerre kadar ülkesini seviyorsa tam temsil olan bir meclis kursun , ortak aklın çözemeyeceği sorun yoktur !!!Ama yapmaz çünkü onu yaparsa başta kendinden hesap sorulacağını biliyor !

  • Diktatör trump24 Ocak 2019 00:34

    Yankee trump go home .🇹🇷❤🇻🇪

  • Yaşasın Bolivar Ruhu 23 Ocak 2019 23:48

    ABD ! Venezulledan defol git ! Go out yanke !

  • Türkoğlutürk 24 Ocak 2019 07:35

    Önce buradan atsak. Danışmanlarıyla eğitmenleriyle ona secde eden politikacılarıyla defetsek.