E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaduro orduda temizliğe başladı---

Maduro orduda temizliğe başladı

Maduro orduda temizliğe başladı
09 Mayıs 2019 - 07:20 borsagundem.com

Maduro, darbe girişiminin ardından Veneuzela ordusundan onlarca personeli ihraç etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'nun çağrısıyla başlatılan son darbe girişiminin ardından, ülkenin silahlı kuvvetlerinden yüksek rütbeliler de dahil olmak üzere onlarca personeli ihraç ettiği iddia edildi.

Venezuela'da geçtiğimiz haftalarda Guaido'nun çağrısıyla başlatılan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından Devlet Başkanı Maduro'nun silahlı kuvvetlerden yüksek rütbelilerin de aralarında bulunduğu onlarca personelin ihraç edilmesini öngören kararnameyi imzaladığı bildirildi.
Yerel radyo Gaceta Oficial'a göre, ihraç edilenler arasında Bolivarcı istihbarat servisi SEBIN'in eski başkanı Orgeneral Manuel Figuera, beş teğmen albay, dört tuğgeneral, dört yüzbaşı, altı teğmen ve 35 çavuş yer aldı.

Diğer yandan silahlı kuvvetlerdeki görevine son verilenler arasında son aylarda Guaido'nun başkanlığındaki Ulusal Meclis'in güvenlik hizmetlerini yöneten Venezuela Ulusal Muhafızları'ndan Albay Ilich Sanchez'in de yer aldığı kaydedildi.

Aylardır büyük bir siyasi kriz içinde bulunan Venezuela'da muhalefet, 30 Nisan'ın ilk saatlerinde askeri ve sivil bir darbe girişiminde bulunmuş ve başarısız olmuştu.

Guaido ve ev hapsini ihlal ederek La Carlota Hava Üssü'nün karşısındaki Altamira Köprüsü üzerine gelen muhalif lider Leopoldo Lopez, bir grup askerle Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek istemiş ve halkı sokağa çağırmıştı. Muhalifler, bu çağrı üzerine ülkenin birçok kentinde sokağa çıkmış, protestolar daha sonra özellikle Caracas'taki La Carlota etrafında şiddet eylemlerine dönüşmüştü.
Maduro taraftarlarının da sokağa çıkarak devlet başkanlığı sarayı Miraflores etrafında toplandığı günün sonunda, Lopez önce Şili ardından İspanya Büyükelçiliğine kaçmış, Guaido ise video mesajla ortaya çıkmış ve halkı yeniden sokağa çağırmıştı. Guaido, 23 Ocak'ta kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş, ABD başta olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı. 

Venezuela'da darbeci vekillere gözaltılar başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat09 Mayıs 2019 12:59

    Her yerde aynı tezgah!  Göz göre göre malum sosyal köpekler Amerika ya köpeklik ediyorlar!  Güya sosyalistler!  Ortalık karışsın da nasıl karışırsa karışsın!  Zaten münafık sosyalların derdi hep budur.

  • mehmet yılmaz09 Mayıs 2019 11:58

     VENEZÜELL HALKI ve MADURO amerikan köpeklerine yaptığı her şey çok güzel oldu.