E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaduro: Egemenliğimize kasteden darbeyi bozguna uğratacağız---

Maduro: Egemenliğimize kasteden darbeyi bozguna uğratacağız

Maduro: Egemenliğimize kasteden darbeyi bozguna uğratacağız
26 Ocak 2019 - 03:34 borsagundem.com

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "Venezuela'nın egemenliğini bir kenara atmayı ve ABD ve onun Batılı müttefiklerinin Venezuela'da bir kukla rejim kurmasını amaçlayan darbeyi bozguna uğratacağız" dedi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Venezuela'nın egemenliğini bir kenara atmayı ve ABD ve onun Batılı müttefiklerinin Venezuela'da bir kukla rejim kurmasını amaçlayan darbeyi bozguna uğratacağız" dedi.

Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Medya tarafından ülkesi üzerinde uluslararası baskı oluşturulduğunu belirten Maduro, "Venezuela'nın cumhuriyet olarak varlığı ve egemenliği için olağan üstü bir dönem içindeyiz. Ülkedeki darbe girişimine bir de ülkedeki gerçek durumu manipüle etmek için uluslararası medya darbesi eşlik ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesinde ABD kaynaklı bir darbe girişimi olduğunu hatırlatan Maduro, "Politik hayatımıza müdahale etmeyi, Venezuela'nın egemenliğini bir kenara atmayı ve ABD ve onun Batılı müttefiklerinin Venezuela'da bir kukla rejim kurmasını amaçlayan darbeyi bozguna uğratacağız." şeklinde konuştu.

Maduro, darbeye karşı dik duracaklarını yineleyerek, "Bugün şunu diyebiliriz ki darbenin saçma argümanlarla kaplanmış hiçbir temele dayanmayan yeni bir şekli var. Ne halk ne de kolluk kuvvetleri bu darbeye izin vermeyecektir. Kendimizi barışın kazanmasına adayacağız." ifadelerini kullandı.

Venezuela'nın iç meselelerine müdahale edilmesini kınayan Maduro, "Venezuela'da olan meseleler bizi ilgilendirir. Bu problemleri, kendi evimizde, herhangi emperyalist ABD'nin müdahalesi olmadan çözmeliyiz." dedi.

Muhalefete diyalog çağrısı

Maduro, Venezuela için faydalı olacak bir diyaloğa açık olduğunu belirterek, "Ülkenin ilerlemesi için anayasa çerçevesinde ulusal bir diyaloğa hazırım. Bugün, yarın ve daima da hazır olacağım. Umarım Venezuela muhalefeti aşırıcılar tarafından kurulan tuzaktan kurtulur, makul ve içten bir diyalog yolu açılır." diye konuştu.

Venezuela'da ne oldu?

Venezuela'da önceki gün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Maduro hükümetine desteklerini yinelemişti.

Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini açıklamış ve Venezuela'daki ABD'li diplomatlara ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bülent Serttaş26 Ocak 2019 14:39

    Ula bu bizim şarkıcı Bülent Settaş a ne kadar benziyor

  • köfteci26 Ocak 2019 11:20

     nusret karakas ta şube açsın

  • KILIÇ26 Ocak 2019 10:48

    MADUROYU MAGDUR EDEN DARBECİLER ASILMALI .

  • Ad soyad26 Ocak 2019 10:25

    Bi tanidik geldi...

  • erol g.26 Ocak 2019 10:06

    Partisi mecliste çoğunluğu kaybetmiş ÜLKEMİZDEKİ CUMHUR İTTİFAKI GİBİ DESTEKLEYEN PARTİLER YOKSA İŞLERİ ZORLAŞTIRMADAN SEÇİME GİDİLMELİ

  • Bayram Akalan26 Ocak 2019 05:14

    Bence başardılar dünyaya örnek bir ülke oldular.her şey nükleer füze ,atom bombası değildir.fakat burada en önemlisi içerdeki düşmandır , kuklalardır , vatanını satan iş birlikçilerdir.Maduro nun içerdeki vatan hainlerini yok etmesi lazım.Maalesef her ülkede böyle kanı bozuklar çıkıyor Osmanlı yı batıran zaten düşman la işbirliğine giden vatan hainleri olmuştur.Dış güçlerle işbirliği yapmışlardır ama sonunda ilk öldürülenler onlar olmuşlardır çünkü maşa görevini yürütmüşler işleri bitince yok edilmişlerdir.vatan hainlerini hiç kimse sevmez.MAŞA  olduklarını asla bilmedikleri için kullanılırlar.

  • Ke26 Ocak 2019 11:21

    İnsanlar maaşıyla 1 yumurta bile alamazken sadece maduro yandaşlarına, destekçilerine vatan karti dağıtıp sadece bu kart sahiplerine yiyecek dağıtmak pek demokratik değil mi ? Vatansever olmak için bile bir bilgi sahibi olmak lazım. Cahil adam vatanseverlik,vatanhaini tanımını nerden bilecek.

  • corleone26 Ocak 2019 08:15

    venezuela da insanlar birbirini iyiyorlar açlıktan enflasyon milyonlarla ölçülüyor petrol fiyatları yukseken yattılar hiç üretime yatırım yapmadılar şimdi cemresini çekiyorlar