E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Madencilikte Alman teknolojisine geçilmeli---

​Madencilikte Alman teknolojisine geçilmeli

​Madencilikte Alman teknolojisine geçilmeli
09 Haziran 2014 - 22:57 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Essen Grugahalle Salonu’nda 5 bin kişiye konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da önemli açıklamalarda bulundu

Soma Faciası’na değinen Kılıçdaroğlu Essen’de uzun zaman önce çalışmaları durdurulmuş ve müzeye çevrilmiş maden ocağını gezerken iş güvenliğinin zirvede olduğunu gözlemlediklerini vurguladı.

Türkiye’de maden ocaklarının ilkel durumda olduğunu ve meclise konuyla ilgili olarak verdikleri önergeyi iktidarın geri çevirdiğini söyledi.

İş kazalarında Türkiye’nin hala en önlerde yer aldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunun fıtrat olmadığını vurguladı ve Essen’deki yüksek teknolojiye geçilmesini istedi.

Türkiye’deki siyasi gelişmelere de değinen CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin birinci sınıf demokrasiye layık olduğunu, bunun ilk ayağının da basın özgürlüğü olduğunu söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bizim sesimiz fazla duyulmuyor. Çünkü basın baskı altında. Biz özgürlük mücadelesi veriyoruz. Benim, ailemin ve çok sayıda gazetecilerin telefonlarını dinliyorlar.” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidara geldiğinde medya patronlarının hiçbir ihaleye katılmayacağı ve her gazetecinin de sendikalı olacağı vaadinde bulundu.

Kılıçdaroğlu CHP’nin hiç proje sunmadığı eleştirilerini de reddetti. Demokratikleşmenin ancak 12 Eylül darbe anayasası yerine özgürlükçü yeni bir anayasa ile mümkün olacağını söyleyen siyasi, 17 maddelik bir hazır paketlerinin olduğunu duyurdu.

KİRLENMEMİŞ TEMİZ BİR CUMHURBAŞKANI OLMALI
Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerine mutlaka gidilmesini istedi.

Kimin cumhurbaşkanı seçileceğinden daha çok nasıl birinin seçilmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Şaibeli, şüpheli ve kirli insanlar buraya seçilmemeli. Bireysel özgürlükleri savunacak, öfkesine hakim olacak, ötekileştirmeden herkesi kucaklayacak, oturaklı ve temsil edebilen biri olmalı.” dedi.

Programdan önce 2001 yılında müze haline getirilen ve UNESCO’nun dünya kültür mirasını koruma listesine giren eski maden ocağı Zeche-Zollverein’i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Ölümlerin doğal olmadığını, tedbir alınınca ölümlerin de olmadığını görmeye ve Türkiye ile tüm dünyaya göstermeye geldik.” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)