E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaden faciasında ifadeler açıklandı: 'Sadece oturdum, maaş aldım'---

Maden faciasında ifadeler açıklandı: 'Sadece oturdum, maaş aldım'

Maden faciasında ifadeler açıklandı: 'Sadece oturdum, maaş aldım'
05 Kasım 2022 - 21:45 borsagundem.com

Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciaya ilişkin soruşturmada 9 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı. Müessese müdür yardımcısının "Sadece oturdum, maaş aldım" sözleri de ifadelerde yer aldı.

Bartın'daki maden faciasında, İstanbul'da tedavisi devam eden bir işçinin hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 42'ye yükseldi.

TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in de aralarında olduğu 8 kişinin tutuklantığı soruşturma devam ediyor.

Şüphelilerin mahkemedeki ifadeleri ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, 2020 yılının Ağustos ayından sonra tüm sorumluluklarının kendisinden alındığını anlattı.

Atmaca, "Üretim İltisak Müdürü olarak boş kadro üzerimde duruyordu ama bana bir şey yaptırılmıyordu" dedi. Sanığın, "Sadece oturdum, maaşımı aldım" sözleri dikkat çekti.

"ŞİKAYET YA DA BİLDİRİM YAPILMADI"

İşletme Başmühendisi Mehmet Tural ise olay günü mesaisinin 16.30'da bittiğini söyledi. Madendeki havalandırmalarla ilgili denetimini; Maden İş Güvenliği Şube Müdürlüğü'nün yaptığını söyleyen Tural, "Olay günü ve öncesinde gaz seviyesinin yükselmesiyle ilgili bana bir şikayet ya da bildirim yapılmadı" dedi.

EMNİYET MÜHENDİSİ DE "SORUMLU DEĞİLİM" DEDİ

Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman da sorumluluğun kendisine ait olmadığını iddia etti. Görev tanımı gereği maden sahasının havalandırılmasıyla ilgili işlemlere bakmadığını belirten Kahraman, "Emniyet mühendisi olarak biz yangın bekleme barajlarını yaparız. Onların kapatılmasını gerçekleştiririz" dedi.

42 CAN KAYBI

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında 14 Ekim günü meydana gelen patlamada 42 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi yaralanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında; aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

Bartın'daki maden faciasında 25 kişi için gözaltı kararı

Bartın'daki maden kazasının araştırılması için TBMM'de komisyon kuruldu

Bilgin'den 'Bartın' açıklaması: İhmal olabilir, olmayabilir de

Çelik'ten Bartın'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Bartın Amasra'daki maden faciasını 6 savcı soruşturacak

Bakan Dönmez Bartın'daki son durumu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • somaya bakın06 Kasım 2022 15:40

    Bak görürsünüz sonunda suçlu olen madenciler çıkar ve yargı denilen sistemde bunların hepsini salar. Aynı Somada olduğu gibi.

  • Bir dost06 Kasım 2022 12:14

    Sen ve sana bunu teklif edenler insan oluyor!!!

  • Sorumluluk06 Kasım 2022 11:03

    Madende ya görev tanımi yok.Yada aynı iş birden çok kişiye verilmiş.Biri diyor benim sorumluluk alanim değil.Digeri ben yoktum.Öteki şu müdür sorumlu.Digeri beni boş oturtuyorlar.Eğer işleri de böyleyse kaçınılmaz durum olarak bu facia ortaya çıkmış.Herkes görev alanını bilecek, işini tam yapacak.Sorumluluk yaptığın işin sonuçlarını üstlenmektir.

  • Mucise Reis ;)06 Kasım 2022 10:04

    olayların üzerine gitmeden facialar bitmez... Bizler denetim olsun dediğimizde başta Baran ve Ahmetözbir trolleri ne benliğimizi, ne geçmişimizi, ne kişiliğimizi vb. ağzına almadıkları şeyimiz kalmadı :D iyice aldılar ağızlarına  herşeylerimizi... Neyse gel gelelim olay ortada. Bir çok mevzu kapatıldığı için malesef aynı olayların tekrarını yaşıyoruz. Hele ki Somada o tekme atan kişi hala aklımda...Emekçiye tekmeler neyse... Ben unutmadısam, Kimse unutmamıştır...  Devlet demek başka, hükümet başka... devletin parasını harcayan hukumetler hesap verecek. bu tarz olaylarda gerekli çözümü üretemeyen hatta engelleyenlerde hesap verecek.... Parti önemsiz, dini önemsiz. O para ve bu millet bizim. Millet birbirine muhtaç, siyasi partilere değil.

  • baran06 Kasım 2022 11:43

    Bak bir tarafların yara olmuş sırıtık soytarı!  Mahkeme var mı var sorumlular tutuklandı mı?  Evet tutuklu!  Görev ihmal ve kusuru  tesbit edilince de cezalar belli olacak!  Peki senin derdin pvng?  Görevini yapmayanın bir şekilde ihbar edilmiyorsa buraya kadar geldiyse bu işletmede çalışan herkes sorumludur.  Ulan dangalak görevini doğru yapması için başında bakan  ya da müfettiş mi duracak?  Bakyine aldın ağzının payını!  Ha bir de emekçiler dedin ya İBB de ne dişti İmam ve Kemal bir tek kişi işten çıkarılmayacak namus sözü veriyorum demişti ertesi hafta 13314 işçi çıkarıldı!  Sorgusuz sualsiz!  İşte bunların en babasının ahlaki durumu!  Artık bu soytarıyı siz düşünün.

  • Adalete bak06 Kasım 2022 08:18

    Ben sorumlu değilim diğeri ben de sorumlu değilim ötekisi ben hiç sorumlu değilim,demek sorumlu olanlar vefat edenler öyle ya,başka sorumlu yokmuş.

  • IDAM06 Kasım 2022 07:39

    Tarafsiz denetim /Disiplin/Duzen/herseyden onemlisi kanuun yaparken yaptigin kanun ,net/anlasilir ve herkisinin gorevinin net olmasi bakimindan coooook onemli.aksi taktirde tarih farkli olaylar hep ayni sekilde devam eder,kimse sorumlulugu kabul etmiyor,cunku kanunlarimiz cok esnek net deyil her konuda,kanun yapicilari yaptiklari kanunla ilgili hicbir tecrubesi yok bilgisiz.kanun yapicilara once bir tekerlikli sandelyeyi bindirip gezdireceksin ki o kanunla ilgili bilgisi olsun ,tekerlekli sandalyade gezmeyen kisi ne kadar bilgisi olabilir ki o olayi hissetmesi gerek kanun yaparken ,amma laf ebeligine geldimi onlardan bilgilisi yok mangalda kul birakmazlar ,is pratige geldiginde %80 ni koca bir 0.....beles hayat got gobek kasi/buyut....

  • doncu06 Kasım 2022 00:00

    bankamatik memurlarının tek sorumlusu vardır

  • baran06 Kasım 2022 09:57

    Sorumluları tutuklandı zaten mal mal konuşma!  Asıl senin gibi hödüklerin sorumlusu kim ona bakmak lazım?  O kadar cahil o kadar malsın ki!  Her hangi bir yerde ki görev ihtimalini karı koca kavgasını çocuğuna terbiye veremeyen ahmaklar bütün bunları tek bir yere sardırmaya alışmış. Bu kafa sizi batağa saplar ki daha çıkmanız imkansız hale gelir.

  • azılı solcu05 Kasım 2022 23:06

    bu muessir olayda sorumlu olan ilgli madencilerin hiçbiri suçlu deildir.hepsi beraat etmesi icab eder.çunki verdikleri ifadelerden suçlu ve sorumlu olmadıkları anlaşılıyor.tek suçlu patrondur.tek yol işçi devrimidir.

  • baran06 Kasım 2022 11:46

    Ne güzel söylemişsin de hiç düşündün mü?  O dediğin Çin de zaten var 16 saat Amerikan şirketlerine kölelik yapıyorlar,  Bu na rağmen oradaki sistemi de yere göğe sığdıramıyorlar. Hadi sıkıysa git orada bir rejim eleştirirsi yap. En kızıl ve kanlı devrim yapıldı orada!  İşçilerin hali pür melali  ortada değil mi?  Sürü gibi kullanılmak iyi hissttiriyor mu?