E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMadame Tussauds Müzesi, Trump'la dalga geçti---

Madame Tussauds Müzesi, Trump'la dalga geçti

Madame Tussauds Müzesi, Trump'la dalga geçti
12 Ocak 2018 - 21:23 borsagundem.com

Dünyaca meşhur Madame Tussauds Müzesi, ABD Başkanı sıfatıyla ilk Londra ziyaretini iptal eden Trump'ın balmumundan heykelini yeni elçilik binasının önüne koydu

ABD Başkanı Donald Trump, yeni büyükelçiliğin yerini ve şeklini beğenmediği gerekçesiyle Londra ziyaretini iptal ettiğini duyurunca Madame Tussauds Müzesi tarafından yeni binanın önüne balmumundan bir Trump heykeli konuldu.

​Merkezi Londra'da bulunan balmumu heykel müzesi Madame Tussauds hemen devreye girip yeni elçilik binasının önüne balmumundan bir Trump heykeli kondurdu.

​İlkin 1835'te açılan ve zamanla tüm dünyaya yayılan Madame Tussauds Müzesi, böylece ABD Başkanı sıfatıyla ilk Londra ziyaretini iptal eden Trump'a da bir nevi meydan okurken ''Biraz da eğlenelim'' açıklamasını yaptı. 

Balmumu Trump'a yoğun ilgi var. Binlerce kişi Londra'da Thames Nehri'nin güney yakasında modern tarzda inşa edilen ve 'dev küp' lakabıyla anılan binaya akın edip heykelle selfie ya da video çekti. Devam eden inşaatta çalışanlara da eğlence çıktı.

​'MESAJI ALMIŞ GÖZÜKÜYOR'

Londra'nın İşçi Partili Belediye Başkanı Sadiq Khan, Trump'ın ziyaretinin iptalinden memnun görünüyor.

Sadiq Khan, "Başkan Trump mesajı almış görünüyor. Amerika ve Amerikalıları çok seven ve beğenen birçok Londralının, kendisinin politikaları ve uygulamalarının bu kentin kapsayıcılık, çeşitlilik ve hoşgörüye dayalı değerlerinin tam zıddı olduğunu düşündüklerini anlamış" açıklamasını yaptı.

'MAY'İN BÜYÜK HATASI'

Khan, Trump'ın şubat ayında kente gelmesi halinde, barışçıl kitlesel protestolarla karşılanacağına kuşku olmadığını, bunun Başbakan Theresa May'ın ABD Başkanını resmi bir ziyaret için davet etmekle ne kadar hata yaptığını da ortaya koyduğunu söyledi.

GÖRÜŞ AYRILIKLARI ARTIYOR

İki ülke arasında kısa süre önce Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararıyla ilgili olarak da görüş ayrılığı yaşanmıştı.

Başbakan Theresa May bunun bölge barışı açısından yararlı bir adım olmadığı görüşünü ifade etmişti.

May, kasım ayında da Trump'ın "Britain First" adlı aşırı sağcı grubun videosunu paylaşmasını eleştirmiş, Trump da buna sert sözlerle yanıt vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)