E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan Türkiye'ye karşı yeni bir hamle---

Macron'dan Türkiye'ye karşı yeni bir hamle

Macron'dan Türkiye'ye karşı yeni bir hamle
08 Eylül 2020 - 11:29 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aralarında Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın da olduğu Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu'nda Türkiye konusunu gündeme getireceği ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliği ele alacağı kaydedildi

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada perşembe günü Fransa'nın Korsika Adası'nda düzenlenecek olan Forum'a üye ülkeler olan Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Malta, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın katılacağı ve söz konusu toplantıdaki ana gündem maddesinin "Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde uzlaşının geliştirilmesi olabileceği" açıklandı.

Paris hükümeti, forumda öncelikle Akdeniz'de yaşanan sorunların ele alınacağını ve MED7 olarak bilinen ülkelerin "bölgede yeni bir işbirliği dinamiğinin teşviki için çalışacağını" duyurdu.

Açıklamada, "Forumdaki görüşmeler Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimler bağlamında Avrupa Konseyi'nin Türkiye ile ilişkiler konusunda 24-25 Eylül tarihlerinde alacağı kararların belirlenmesi hususuna da yardımcı olacaktır" denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim hususunda Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis ile de özel bir görüşme yapacağı kaydedildi.

MED7 ülkelerinin toplantıda Türkiye gündemi harici kıtadaki önemli sorunlar olan Avrupa'yı kurtarma planı, iklim, Brexit ve göç gibi konuları ele alması bekleniyor.

Fransa'dan Yunanistan'a doğu Akdeniz'de savaş uçaklı ve gemili destek
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramak için yaptığı sondaj çalışmaları nedeniyle Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Ankara hükümeti arasında tansiyon artmıştı. Atina yönetimi Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenlik haklarını ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek Avrupa Birliği ülkelerinden konuyla ilgili destek istemişti.

Paris yönetimi ise Yunanistan'a destek vermek amacıyla Doğu Akdeniz'e savaş gemileri ve uçakları konuşlandırmış, bu durum Ankara hükümetinin tepkisine neden olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (32)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 071308 Eylül 2020 20:37

    Bu makronun ipi çok uzadı yunanistanı kullanıp silah satacak senin defterini yakında reis birer çok sıçramaya başladın t

  • Eskici08 Eylül 2020 20:34

    Makron tek başına filim çeviriyor işin özü bu

  • muck08 Eylül 2020 18:16

    Fransız otomobillerine binelim.... Fransız marka deodorant ve parfüm makyaj malzemesi saç boyaları felan kullanalım. Fransa rest çekiyor, türkiye ithalatı keserim diyemiyor. Yani, Bu işler ülke halklarına muhabet, sohbet, aragaz, yutarsan artık....

  • DELI08 Eylül 2020 16:10

    TC nin yerine olsam deniz sinirini acilen hemen 12 mile cikarrim.ben dusunecegime onlar dusunsun.bahcesine gidecekse benden izin alacak

  • DELİ'ye09 Eylül 2020 09:54

    Peki Türkiye karasularını 12 mile çıkarınca, Ege Denizi, Türk gölü mü ouyor? :)))) Sadece bu soruyu cevapla lütfen.

  • Deli'ye08 Eylül 2020 18:22

    Ne dediğini acaba sen de biliyor musun?  Laf olsun torba dolsun. Bizim 12 mil yapmamız bize birşey kazandırmıyor. Kıyılarımızdaki karasuları bir miktar büyür. Ama kılçık misali. Halbuki sen 12 mil yaptığında, Yunanistan da 12 mil yaparsa, Ege denizindeki uluslararası sular, Yunan karasuları oluyor. Geçiş için izin gerekecek. Bu imkanı niye yunanistana veriyoruz? Lozan'a göre karasuları 3 mildir. Yunanistan 6 mil yapınca biz de 6 mile çıkardık. Halbuki 3 mili değiştirmeden yunanistan'a 6 mil'e çıkaramazsın demeliydik. Şimdi 6 mili kabul ederek karşılıklı zımnen kabül ettik. Senin gibi kafaların yüzünden. Egede karasuları 3 mildir. İki ülke karşılıklı 6 mil yaptı da ne oldu? Ege denizinin yarısı yunan denizi oldu. Türk karasuları ise kıl ve kılçık misali devede kulak büyüdü. Ya Allah aşkına haritaya bakıp, biraz literatür okuyup gelip ondan sonra yazın. Cahil cahil yazmak da neyin nesi!

  • manyak herif08 Eylül 2020 16:10

    sayın macronun türk dostu olduğuna inanıyorum.eğerki düşman olsaydı şimdiye kadar çoktan saldırmıştı.iyi ki fransa gibi,avrupalı ve amerikalı dostlarımız var.

  • Turk askeri08 Eylül 2020 21:05

    Cok safsin turk dostu oldugu icinmi savas gemilerini gonderiyor

  • Osmanlı 08 Eylül 2020 15:41

    Bir gece ansızın gelebiliriz! Bir koduk mu oturturuz!

  • Osmanlı'ya08 Eylül 2020 18:23

    Niye Rahibi verdin ozaman? Niye Trump'ın mektubuna cevap veremedin?

  • fransiz Araba Markalarini Boykot ediyoruz 08 Eylül 2020 15:01

    Peugeot, renault, citroen gibi sacma sonic arabalari almayalim gider tofasa binerim hyundai alirim japondan alirim yine onlardan almam

  • Gülmez09 Eylül 2020 06:55

    Renonun yarısı oyakın yani tsknın hulisi akar ortaklığı bozsun.

  • tuhaf08 Eylül 2020 16:31

    Biz zaten yakınlarımızla birlikte senelerdir öyle yapıyoruz. Senin jeton yeni mi düşüyor? Şu vatan, millet, sakarya diyenleri anlamak gerçekten çok güç. Kafaları hiç çalışmıyor.

  • TR08 Eylül 2020 15:56

    Ne ediyorsun kafana göre kaç aile ekmek yiyor ordan senin haberin varmı ? Boş boş konuşma.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Eylül 2020 15:01

    bugün chp liderini yine dinledim.sanki bunu  özel olarak bu başkanlığa birileri getirmiş gibi.adam sürekli halkı kin nefret kışkırtma yalan dolan basit şeyler ile milletin kafasını karıştırıp ülkede kriz çıkartmaya çalışan bir yabancı ajanlar gibi çalışmakta.bence anayasaya karşı büyük suç işlemektedir.ülke yanmakta tüm dünya üzerimize çullanmış iken haç lı ordusu denizlerimize el koymaya çalışmakta iken bir tane projesi duymadım.sürekli suçlama suçlama suçlama.diyor ki devlet şu kadar para veriyor.sen iktidara gelsen kendisi millete 40-50 000 TL verecekmiş gibi söylemlerde bulunuyor nereden ve nasıl bu parayı vereceksin.akdeniz ve eğe konularında senin çözümün nedir  yok bunun gibi basiretsiz bir siyasetci daha görülmemiştir.

  • manyak herif08 Eylül 2020 16:25

    sen bu işleri düşünme.kaynak sorunu eski bir maliyeci ve hesap uzmanı olarak yiğit lider sayın kılıçdaroğlunun uzmanlık alanıdır.merkez bankası varsa sorun yoktur.

  • kurt08 Eylül 2020 15:00

    cumhur başkanlıgı köşkünde calışan  veya emrgi gecenlerin  kemal beyin   beslemeler  kelimesinden dolayı hepsi suc duyurusu hakkına sahiptir kemal beyin calışanlara hakaret etmeye veya defalarca  BESLEMELER DEMEYE HAKKI YOK ONLARDA BU ÜLKENİN VADANDAŞI VE EMEKCİSİ

  • Ahmet n08 Eylül 2020 18:09

    Örnek sgk yı batırması

  • HALK08 Eylül 2020 14:56

    TÜRKİYEMİZ DOGRU İSTİKAMETTE DEMEKKİ  BİR TARAFTAN  MACRON   ÜLKENİN İÇİNDE KEMAL BEY  VE EKİBİ UGRAŞIYOR 

  • HALK08 Eylül 2020 14:48

    ARKADAŞ  KEMAL BEY BU GÜN PARTİ TOPLANTISINDA SANKİ TAYYİB BEYİ KAN DAVALISI GİBİ  VEYA DÜŞMANI GİBİ  SÖYLEMLERİ HİÇ HOŞ DEGİL  ÜLKEMİZİN CUMHURBAŞKANI AYNI ZAMANDA SECİLMİŞ BAŞKANI  SİZİN GİBİ ATANMIŞ DEGİL SİZ CHP DE SENELERDİR SEÇİM KAYBEDİYORSUNUZ  KENDİ YANLIŞLARINIZI  BAKSANIZ DAHA SAGLIKLI OLUR 

  • Net man 08 Eylül 2020 14:44

    Sen tam bir orta zekasın macron..aklın ermiyor bu işlere.ve tokadı yemeden akıllanacak gibi durmuyorsun..UK ve TC sana haddini bildirecek.sen biraz daha debelenmeye devam et.

  • kurt08 Eylül 2020 14:41

    MACRONDA KILINÇTAROGLU GİBİ REİSLE UGRAŞIYORLAR KEMAL BEYİN YÜREGİ VARSA CUMHURBAŞKANLIGI SECİMİNE GİRER  SONUCU HEP BİRLİKTE   BAKARIZ  CAMUR AT İZİ KALSIN   YANLIŞ  CESARETİN VARSA GİR SECİME  BAŞKALARINDAN MEDET UMMA 

  • Okie Dokie08 Eylül 2020 12:40

    Bu yaz sevgilimle beraber Paris'e gittim. Kendisine Louis Vuitton marka çanta aldım. Baya yüklü bir miktarda euro bıraktık ama değdi doğrusu.

  • Bir yorum08 Eylül 2020 14:00

    Kendini  ezdirdiğini de söylesene!  

  • Halil08 Eylül 2020 13:45

    Hasss...... Lan ..bidi

  • Atilla08 Eylül 2020 13:32

    Bunun ne olduğu belli değil ciddiye almayın. Adam yerine koymayın.

  • bu ülkenin vatandaşı08 Eylül 2020 13:25

    birde burda bunu yazarak,aymazlığını ve ükelalığını belgelenediriryorsun.yazık :( 

  • vatandaş08 Eylül 2020 12:22

    fransaya tatile gidenlere bu parmak işareti hem severim hem severim diyo...adam gider doyurur köpekleri buraya gelir milliyetci damarı kabarır yunanistan içinde gecerli bu gitmeyin kardeşim 66 milyon fransa 10 milyon yunanistan bize satiyolar bide artistik yapiyolar vatan millet demekle olmuyo her yönden vatancı olucan lafta değil..

  • vatandaş08 Eylül 2020 12:18

    tipini senin...

  • Hancı 08 Eylül 2020 12:09

    Ege denizi tehlikeli bolge ilan edip, Savunma silahları bence ege denizinde faal konuma getirilip bekletilecek, akabinde bu deniz uzerinde Insansiz hava araçları surekli gezecek ve görüntü alacak. Bu bolgenin tehlikeli bolge oldugu ilan edilip tehlike arz eden gemiler vurulabilir denilip, Ege denizi nde olanlari surekli izlemek lazim sonrasinda. Bakalim sonrasinda 1 gemi bile hareket edebilecek mi. Hakkimizi sonuna kadar aramak lazım. Yunanistan in o denizde hakki varsa Ege ve Akfenizde en uzun kiyi şeridine sahip olan, yüzölçümü de baya büyük olan bir Türkiye'nin de hakları olmali dır. Herkes birbirinin hakkina saygi duymasi lazim. Yunanistan bu konuda bence aç gözlülük yapiyor ve arkasina Avrupa ulkelerini alip baskı ve yaptirim ile Türkiye yi susturmak ıstiyor, bunlar kabul edilecek şeyler değil. Belki ordan cikacak doğalgaz yada petrol Türkiye nin gelecegini değiştirecek bilinmez.

  • Metallica 08 Eylül 2020 12:05

    Adalar konusu uluslararasi mahkemelere tasinip yeniden ele alinarak adalarin bazilari Turkiye ye iade edilmelidir, Italya nin iade etmeyip anlasmayi cignedigi sonrasinda Yunanistan a devredilen adalar konusunun temeli anlasmalarin ihlaline dayanmaktadir. Ek olarak insanlar adalarin kimin yuzunden elden ciktigi konusu yerine ait oldugu yere nasil tekrar baglanacagi konusuna odaklanmalidir.

  • MİSAFİR08 Eylül 2020 11:45

    bu karaktersizin libya dan kuyruk acısı var, yunanistan falan umrunda değil, resmen kaşınıyor...