E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan Trump'ın Suriye kararına dikkat çeken tepki---

Macron'dan Trump'ın Suriye kararına dikkat çeken tepki

Macron'dan Trump'ın Suriye kararına dikkat çeken tepki
23 Aralık 2018 - 18:20 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararıyla ilgili açıklamada bulundu. Macron, 'büyük hayalkırıklığı' yaşadığını ifade etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı hakkında açıklamada bulundu. Macron, 'büyük hayalkırıklığı' duyduğunu ifade etti.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ  DUYUYORUM"

Macron, "Bu karardan dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Bir müttefik güvenilir ve diğer müttefikleriyle koordine olmalı" derken, Trump'ın kararına yönelik eleştiride bulundu. 

Trump salı günü Suriye'deki ABD askerlerini ve diplomatlarını çekeceğini duyurmuş, Twitter'dan, "Suriye'den çekilmek bir sürpriz değil. Yıllardır bu konuda kampanya yürütüyorum ve altı ay önce çıkmak istediğimde bir süre daha kalmayı kabul ettim. Rusya, İran, Suriye ve diğerleri, DEAŞ'ın yerel düşmanlarıdır. Biz onların işini yapıyoruz. Eve gelme ve tekrar inşa etme zamanı." paylaşımında bulunmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D124 Aralık 2018 01:34

    Bu Macron harbiden zavallı bir adam. "Trump Avrupanın güvenliğini biz sağlıyoruz, o zaman bize daha fazla ödeme yapmalılar" dediğinde! Macron Avrupa ordusu kurulmalı demişti..... Şimdi ABD Suriyeden çekilmeye başlayın hayal kırıklığına uğradım diyor.... Biz Türklerin güzel bir ata sözü var! MUKTEDİR OLMAYAN KARISINDAN MÜHLET İSTERMİŞ derler atalarımız..... Daha sen kendini tam olarak koruyamazken, Pkkya kalkan olmaya kalkacaksın ama onuda ABDnin şeyiyle yapacaksın.... Şimdi de Pkkya Muktedir olamıyorum mühlet ver diyorsun.... İşte bu yüzdendir ki zavallı bir adam Macron.... Elin şeiyiyle gerdeğe giren damat değil gelin olur.

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ23 Aralık 2018 20:39

    avrupadaki pkk nın en büyük destekcilerinden biri fransa dır.fakat kendileri korkatır.Türkiye ile öyle başedebilcek bir ülke değillerdir fakat çok kalleşlerdir.suriye de boy göştereceklerini zannetmiyorum.Türkiye abd ve rusya yı dinlemediki fransayı mı dinleyecek.silindir gibi ezer geceriz.bunlar alıştılar dünya yı sömürmeye fakat sömürme bittikce içlerinde kaynar kazanlar kaynamaya başladı.onlar chp gibi pısırık bir siyasetci var bellediler Türkiyede fakat reis bunların hepsini rahatlıkla alt eder.

  • YUSUF KALEKAPİSİ23 Aralık 2018 20:22

    gelinde sizide o tünellere gömelim.bunlara bu tünelleri fransa yapmıştır.çünkü suriyede bunların çimento fabrikası vardır.

  • fafa23 Aralık 2018 21:39

    Çimento ,Fransızların Türkiye'den satın aldıkları fabrikalardan gidiyor.Fransızlar  Türkiye'deki çimento fabrikalarının yüzde seksen beşinin sahibi.Hemen hemen bizim çimento fabrikamız yok.Fabrikaları yazsam senin de benim gibi sinirlerin bozulur

  • ALAATTİN CAMGÖZ23 Aralık 2018 20:21

    yüreğiniz yetiyor ise fransa gelsin de pkk lıları teröristleri koruyun bakalım.