E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan garip açıklama: Rusya yenilsin ama ezilmesin---

Macron'dan garip açıklama: Rusya yenilsin ama ezilmesin

Macron'dan garip açıklama: Rusya yenilsin ama ezilmesin
19 Şubat 2023 - 18:06 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Fransa'dan garip bir açıklama geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Rusya yenilsin ama ezilmesin" şeklinde konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline Batılı ülkelerin tepkileri devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan ilginç bir çıkış geldi. Macron, Fransız basınına yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna ile olan savaşında yenilmesini istediğini ancak "ezilmesini" istemediğini söyledi.

Euronews'in haberine göre Münih Güvenlik Konferansı'ndan döndükten sonra çeşitli basın kuruluşlarına açıklama yapan Macron, müttefiklerin Ukrayna'ya desteklerini arttırması çağrısında bulundu ve savaşın uzun sürme olasılığına karşı Fransa'nın hazırlıklı olduğunu belirtti.

Macron, Le Journal du Dimanche (JDD) gazetesine verdiği demeçte savaşı Rus topraklarına taşımaya karşı olduğunu yineledi. 

Macron, "Bazılarının yaptığı gibi, Rusya'ya kendi topraklarında saldırarak Rusya'yı tamamen yenilgiye uğratmayı hedeflememiz gerektiğini düşünmüyorum. Bu gözlemciler her şeyden önce Rusya'yı ezmek istiyorlar. Bu hiçbir zaman Fransa'nın pozisyonu olmadı ve bizim pozisyonumuz da olmayacak." diye konuştu.

"Her iki taraf da tam olarak galip gelemeyecek"

Fransız gazeteleri JDD ve Le Figaro ile yayın kuruluşu France Inter'e de demeç veren Macron "Rusya'nın Ukrayna'da yenilmesini ve Ukrayna'nın konumunu koruyabilmesini istiyorum" dedi.

"Sonunda bunun askeri olarak sonuçlanmayacağına inanıyorum" diyen Macron, her iki tarafın da çatışmada tam olarak galip gelemeyeceğini öngördü.

Macron'un Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa ilişkin politikası konusunda verdiği karışık mesajlar nedeniyle Paris bazı NATO müttefiklerinin eleştirisine maruz kalıyor ve bazı çevreler tarafından Batı ittifakının zayıf halkası olarak görülüyor.

Harris: Rusya, Ukrayna'da insanlık suçu işledi

 

Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi: 179 asker serbest

 

'Rusya, bir günde 61 saldırı düzenledi'

 

NATO ile Rusya arasında tehlikeli tırmanış

 

Macron'dan Rusya ile iletişime devam mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Şubat 2023 21:11

    Rusya giderse, ABD tek başına Fransanın dahi elinde bulunan yerlere hüküm sürer. rusya yok olursa Nato yenıden sorgulanır ve birliğine gerek kalmaz. dünyada fakrlı stratejiler v eoluşumler ortay açıkar. Franda akdenızı fransız golu yapmak ve somurgelerini korumak istiyor. Bu değişen tabloda Fransa uzun yıllar elinde tuttuklarını kaybedebilir. o bakımdan uysal köpek gibi rusyada oluşan yenı yönetim yada gucu kırılan kendi derdine düşen Rusya daha makul ... Fransa akdenizi istiyor tek başına. somurgelerının bağımsız olmadan emrinde bu biçimde gitmesinden yana

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK19 Şubat 2023 21:45

    Sen kafayımı yedin tüm dünya daki en çok balistik başlıklı nükleer füze 10 000 üzerinde sadece rusya var.öbür ülkeler nükleer silah kullanacak rusya öylece bekleyecek mi.dünya üzerinde taş gövde üzerinde baş kalmaz.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ19 Şubat 2023 20:58

    Hiç rusya ezilirmi bire salak.ezileceğini anlayacağı anda ne avrupa kalır ne de abd.umarım onların boku bize bulaşmaz.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL19 Şubat 2023 20:57

    Tabi rusya mal satasınız değil mi.bunlar kadar rezil topluluk yoktur.

  • Yorum19 Şubat 2023 19:53

    Rusyayı hafife almış o gözlemciler Rusya topraklarına Avrupa nın girmesi veya Avrupa yapımı füzenin düşmesi Rusyanın avrupayı hedef alması demektir hatırlıyor musunuz putin çok uzakta değilsiniz demişti sonra füzelerin kaç saniyede beline paris ulaştığını dip not olarak paylaştılar sanırım birine 150 sn diğerine 190~200 saniyeydi bunu gözlemcilere hatırlatın ha bu füzeleri durdursanız bile Avrupa nın göbeğinde olur bu infilaklar o bile sıkıntılı ayrıca durduracak güçleri yani öyle bir önleyici sisteminiz yok bu savaşı abd istiyor nedeni şu Rusyanın savaş gücünü ve şu meşhur füzelerinin gerçek mi yalan mı test etmek istiyor test yeri de Avrupa olacak bu gidişle ama putin hepsinden daha zeki avrupayı vurmadan önce başka şeyleri hesaplar