E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron'dan Erdoğan'ın davetine yanıt---

Macron'dan Erdoğan'ın davetine yanıt

Macron'dan Erdoğan'ın davetine yanıt
09 Ekim 2022 - 14:14 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gel seni de alalım Türk Birliği'ne, her şey Avrupa'dan ibaret değil" davetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Prag'da Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a "Gel seni de alalım Türk Birliği'ne, her şey Avrupa'dan ibaret değil" demişti. Macron'dan söz konusu davete ilişkin açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun Prag'da düzenlenen ilk toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Türk Birliği'ne davet etmişti. Macron'dan söz konusu davete ilişkin açıklama geldi.

Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) ilk liderler toplantısı, AB Dönem Başkanı Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleştirildi. Fransa lideri Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un teklifiyle toplanan zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan ve Azerbaycan'ı bir araya getirmesi damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada ayak üstü gerçekleştirdiği bir sohbette Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, "Gel seni de alalım Türk Birliği'ne, her şey Avrupa'dan ibaret değil" dedi.

MACRON TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Söz konusu anlar sosyal medyanın en çok izlenen videosu olurken Fransız liderin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. CNN Türk Paris temsilcisi Arzu Çakır Morin, Macron'a Prag'da bu soruyu sordu.

Macron 'G-20 zirvesinden sonra geleyim önerisinde bulundunuz, nasıl düşünüyorsunuz?" sorusuna verdiği cevapta, zamanlamanın çok önemli olduğunu belirterek 'tek sorunun zamanlama sorunu' olduğu söyledi. Morin, Macron'un 'Zamanlamayı ayarlayabilirsek G20'den sonra bir ziyaret yapılabilmesi için ekipler çalışıyor' dediğini de aktardı.

Morin, Macron'a ziyaretin yılbaşından önce gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini sorduğunda Fransız lider ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Olmaması için bir neden yok" dediğini de belirtti.

Putin ve Macron'dan telefon görüşmesi

 

Macron'a Cezayir'de protesto

 

Emmanuel Macron'dan halka uyarı: Savaş kapıda!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ09 Ekim 2022 16:46

    BİR DÜNYA LİDERİ REİS  MACRONU YERİN DİBİNE SOKUP SOKUP ÇIKARTIYOR.MACRONUN KARDIŞINSA İYİ PARTİ VE CHP OLSA İDİ GİDİP MACRON UN ELİNİ ÖPERLER İDİ.

  • Ya hak09 Ekim 2022 14:58

    Fransa bayılırda TÜRK birliğinde fransanın baltacı olarak gelecek herhalde