E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron zaferi Asya borsalarını yükseltti---

Macron zaferi Asya borsalarını yükseltti

Macron zaferi Asya borsalarını yükseltti
08 Mayıs 2017 - 07:57 borsagundem.com

Fransa'da cumhurbaşkanlığı makamına AB karşıtı değil de merkez bir adayın geçmesi, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı verdiği, Avrupa'nın bir ülkesinde daha seçimlerden popülist bir liderin galip çıkacağından endişe eden yatırımcıları rahatlattı

Euro, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini merkez aday Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından dolar karşısında altı ayın zirvesine çıkarken, Asya borsaları yükseldi. ABD borsaları endeks vadeli işlemleri ise rekor kırdıktan sonra geri geldi. Euro , seçimleri Macron'un kazandığının belli olmasının ardından kaydettiği kazanımları Macron'un yeni partisinin Haziran ayındaki seçimlerde parlamentoda çoğunluğu alamayacağına dair şüphelerle geri verdi. Fransa'daki seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre Macron oyların yüzde 65'ini, AB karşıtı rakibi Marine Le Pen ise yüzde 35'ini aldı. Macron Le Pen'e anketlerde görünen yüzde 20'den daha yüksek bir fark attı. Fransa'da cumhurbaşkanlığı makamına AB karşıtı değil de merkez bir adayın geçmesi, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı verdiği, ABD'de ise Donald Trump'ın başkan olduğu seçimlerin ardından Avrupa'nın bir ülkesinde daha seçimlerden popülist bir liderin galip çıkacağından endişe eden yatırımcıları rahatlattı. Euro seçim sonuçlarının belli olmasının ardından 1.1024 dolara kadar çıkarak yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 eksiye geçerek 1.0973'ten işlem görüyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  üç gün art arda geriledikten sonra yüzde 0.3 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi  beş gün süren tatilin ardından yüzde 1.7 primle bir buçuk yılın zirvesine yaklaştı. S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.2 yükselişle yeni bir rekor olan 2,403.75'e yükseldikten sonra kazanımlarını geri verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)