E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron yine geri adım attı: Büyükelçi dönüyor---

Macron yine geri adım attı: Büyükelçi dönüyor

Macron yine geri adım attı: Büyükelçi dönüyor
01 Kasım 2020 - 18:05 borsagundem.com

Libya ve Akdeniz’de Türkiye karşıtı politikaları çöken, Ermenistan’ı kışkırtan çakma Napolyon Macron, büyükelçisini geri gönderme kararı aldı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, geçen hafta Ankara-Paris hattındaki gerilim nedeniyle çağırılan Ankara Büyükelçisi Herve Magro'nun bugün Türkiye'ye döneceğini söyledi.

RTL kanalına konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, bir haftanın sonunda Fransa'nın Ankara Büyükelçisi'nin Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Le Drian, Türkiye'nin öğretmen Samuel Paty'nin öldürülmesinin ardından Fransa'ya yönelik nefret kampanyası uyguladığını ancak Nice'te 3 kişinin öldürüldüğü bıçaklı saldırıdan sonra Ankara'nın tutumunun değiştiğini söyledi.

Le Drian, Türkiye'nin Nice saldırısı hakkında 'farklı, açık, muğlak olmayan' bir kınama yayınladığını belirterek "Fakat bu durum Ankara'yı açıklık getirmekten muaf tutmuyor" dedi. Le Drian, "Büyükelçimizden, Türk yetkililerin bu durumuna açıklık ve izahat getirmesi talebiyle Ankara'ya dönmesini istedik" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sessiz öfke02 Kasım 2020 15:52

    Dünyada bir tane yiğit lider var oda TAYYİP ERDOĞAN  Gerisi fasa fiso ıspatı ortada......................

  • deli macron02 Kasım 2020 11:16

    macron denen delinin yüzünden borsada kayıplar var. adam gibi dursa islam peygamberine hakaret ettirmeseydi keşke hiç. manyak macron.

  • Bir yorum02 Kasım 2020 08:06

    Derin devlet böyle çeyrek  porsiyon tipleri  bütün Dünya da her ülkede özellikle seçiyor.  Bizdekinin foyası da ortaya çıkınca  canı sıkılanın parti kurmaya  başlaması da tesadüf  değil!  Her yer güdümlü bağımlı  politikacı müsveddeleri  kapladı. 

  • Erkam 01 Kasım 2020 22:28

    Sömürgeci ülkenin kukla lideri,ucuz siyaseti bırak, Türkiye heryerde artık oyun bitti, Afrika'da,Libyada,Suriye'de,Doğu akdenizde

  • Bir yorum01 Kasım 2020 22:20

    Bu sersem tam bir dangalak!  Nasıl olmuşta Fransa ya başkan olmuş anlaşılır  gibi  değil.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Kasım 2020 21:11

    fransa almanya bize kafa tutmaları sıkar.bunların b-c-d otomobillerini bizden başka gelişmiş bir ülkede binilmiyor ki.sonra bu otomobillerin afriya pazarlandığı yer bizim ülkemizden yapıyıyormuş.bize eşşeğe çalar gibi çaldılar doları 9 TL euro yu 10 TL yaptırdılar.neden bizimle savaşsınlar ki adamlar işi ve zayıf taraflarımızı iyi biliyorlar.

  • Mehmet01 Kasım 2020 20:01

    Ülke yönetmek senin neyine. Otur evde awradinla cimnastik yap.onu eglendir bi işe yarra. Ermeni lobileri nin oyuncağı oldun. Hiç mi aklı selim danışmanın yok. Putin ne diyor: "ben macronun dediğini diyemem. Bizde böyle bişi olamaz. Onun yaptığını da yapamam. ". Kanada Başbakanı ne diyor: "özgürlüklerin bir sınırı olmalı macronu kınıyorum".

  • Yorum01 Kasım 2020 19:45

    Fransada yaşayanlara konuşuyorum hemen herkes Fransa eskisi gibi değil ekonomi çok kütüye gidecek diyorlar zaten şu afrika pazarını kaybettikleri gün Fransa batar ve orayı Çin ve bazı gelişmekte olan ülkeler pazarı ele geçirdi geçirecek fransanın hali duman oluyor yılda en az 200 milyar euro geliri var fransanın orada

  • fafa01 Kasım 2020 19:43

    Elçi çağırmak hikayeibiz de çok çağırdık,sessiz sedasız tıpış tıpış geri gönderdik.Kaç ülkede elçimiz yok,bu da ayrı bir şey.

  • Hsn Akbük 01 Kasım 2020 18:41

    reis adamı böyle daldaki yaprak gibi sallar sallar durur sana tramta söyledi erdoğanla başa çıkamazssın diye Macron efendi ne yaptığını bilmezsin böyle islamla ve müslümanlarla Türkiye’yle uğraşma psikolojin bozulur Fırıldak Olursun mazallah

  • Alp01 Kasım 2020 21:37

    INFINITIbaslikli ZUBUK..e cevap sen onlar dusundugunden devil.. icerdeki..MILLET ittifaki..nasi bozulur. Onun hesabi..ha elbetteki dogu turkistandaki kardeslere cine..sadece..nassihattan baska ne yapacan..resmiyette adamlari eyaleti..savasmi a cacan..

  • infiniti01 Kasım 2020 19:54

    makrona çıkardığı sesi birde çine karşı çıkarsaydı orada yüzbinlerce müslüman uygur toplama kamplarında eziyet görüyor

  • fafa01 Kasım 2020 19:47

    Allah'ın safı içtiğin suya kadar Fransız'a sattın kim kimi sallıyor.Adam seni sömürüyor,sen sallamaktan ,hava atmaktan bahsediyorsun.

  • Ahlak01 Kasım 2020 19:04

    Aklı selim dış politika izleyen yöneticiler IQ su beş parmağı geçmeyen böylelerin diline düşüyor.

  • Kamil01 Kasım 2020 18:24

    B.elçini niye geri çağırıyon be adam. Ortak yatırımlarını ben mi takip edecem.Renaultu, Citroen,.Pegueti vb vb. Biz ayrılamayız, aynı bedende . .devamını unuttum

  • manyak herif01 Kasım 2020 18:12

    Yiğit adam sayın macron asla yenilgiyi kabul etmez,bir şekilde bu olayın intikamını alacaktır diye değerlendiriyorum.

  • Vb02 Kasım 2020 01:32

    Okii doki gibi kafa buluyor aklınca, ilgi manyağı , yüz vermeyin ....

  • Manyağa Girsin01 Kasım 2020 21:53

    Fransa trolümüsün sen lan ? Yiğit adam macron g..üne girsin senin. Liboş

  • Uyan01 Kasım 2020 18:41

    Somurge kralligi....