E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron: Türkiye ile tahliye operasyonu düzenleyeceğiz---

Macron: Türkiye ile tahliye operasyonu düzenleyeceğiz

Macron: Türkiye ile tahliye operasyonu düzenleyeceğiz
26 Mart 2022 - 08:20 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mariupol'ü terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceklerini duyurdu.

Mariupol Belediyesi ile temas halinde olduklarını bildiren Macron, bu operasyon için Rusya ile müzakere edeceklerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 48-72 saat içinde bu konuyu telefonda görüşeceğini belirtti.

Macron, Putin'in Avrupa'ya satılan gazın ruble ile ödenmesi yönündeki talebinin karşılanmasının mümkün olmadığını ve imzalanan sözleşmelerin uygun olmadığını dile getirdi.

'Umarım yeniden gerçekleşmez'

Rusya'nın Paris Büyükelçisi'nin Avrupalılara ilişkin Twitter'daki paylaşımının kabul edilemez olduğunu belirten Emmanuel Macron, "Bu bir hata ve düzeltildi. Umarım yeniden gerçekleşmez. Bir daha tekrarlanmamasını istedik" dedi.

Ne olmuştu?

Twitter'da Avrupalılara ilişkin paylaşılan bir karikatür nedeniyle Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexey Meshkov, Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Fransız basınındaki haberlerde, büyükelçiliğin Twitter'da paylaştığı karikatürde, diz çökmüş Avrupalıların, ABD'yi temsil eden kişi karşısında küçük düşürücü bir pozisyona konulduğu kaydedilmişti. Söz konusu paylaşım daha sonra silinmişti.

Onun adı 'Mariupol Kasabı': Bu yüzü iyi hatırlayın!

Mariupol'den kaçışlar sürüyor... Kadirov açıkladı: Ele geçirdik!

Bombalanan Mariupol Tiyatrosu'nun uydu görüntüleri ortaya çıktı

Mariupol'den tahliye edilen kişi sayısı 7 bini geçti

'Rus ordusu Mariupol'e iki çok güçlü bomba attı'

Rus saldırıları Mariupol'de yoğunlaştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Acaba26 Mart 2022 22:58

    Fransa ve Yunanistan birbirine çok benzeyen ülke. Görüşlerine bakınca iki ulkede Türkiye ile komşu olmak istemiyorlar. Bu iki ülke sözleri hiç guven vermiyor bana. Geçmişte bize faydaları hiç yok bu ülkelerin . Çok dikkat etmek lazım sanırım