E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron: Rusya'yı geleceği de düşünerek aşağılamamalıyız---

Macron: Rusya'yı geleceği de düşünerek aşağılamamalıyız

Macron: Rusya'yı geleceği de düşünerek aşağılamamalıyız
04 Haziran 2022 - 16:27 borsagundem.com

Rusya lideri Putin’le sık sık görüşmesi nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Rusya’yı aşağılamamalıyız... Böylece savaş bittiğinde diplomatik çabaların önünü açabiliriz” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal kararıyla “tarihi bir hata” yaptığını ama Batı'nın Rusya'yı sürekli aşağılamaması gerektiğini söyledi.

Fransız basınına konuşan Macron, işgal nedeniyle Rusya'nın uluslararası toplumda yalnız kaldığını belirterek “Putin'e halkı, kendisi ve tarih için çok büyük bir hata yaptığını söyledim. Bence kendini yalnızlaştırdı” dedi. Macron, “Yine de Rusya'yı aşağılamamalıyız… Böylece savaş bittiğinde diplomatik çabaların önünü açabiliriz” diye konuştu.

Putin, dün yaptığı açıklamada dünyada büyüyen gıda ve enerji krizinden Batı'yı sorumlu tutarak Ukrayna'dan tahıl ihracatını engelledikleri iddiasını reddetmiş ve Batı'nın Rusya'yı her konuda “günah keçisi” ilan ettiğini söylemişti. Putin, Rusya'ya yönelik yaptırımların krizi daha da derinleştireceğini ifade etmişti.

ABD istihbaratı Putin'in sırlarını deşifre etti

 

Putin, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı için rotayı çizdi

 

Fransız diplomatlardan Macron'a öfke

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)