E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron, 'kınamak' yerine 'başsağlığı' diledi---

Macron, 'kınamak' yerine 'başsağlığı' diledi

Macron, 'kınamak' yerine 'başsağlığı' diledi
14 Mayıs 2021 - 18:56 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınamadan taziyelerini sundu.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un Netanyahu ile telefonda görüştüğü belirtildi. Yapılan görüşmede Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İsrail'i kınamak yerine Netanyahu'ya başsağlığı dileklerinde bulunduğu belirtildi.

İSRAİL'E TAZİYELERİNİ SUNDU

"Macron, Hamas ve diğer terörist grupların üstlendiği ve bir kez daha şiddetle kınadığı silahlı saldırının kurbanları için kendisine taziyelerini sundu." ifadesine yer verilen açıklamada, Fransa'nın, kuruluş yıl dönümünde İsrail'in güvenliğine ve uluslararası hukuk uyarınca meşru müdafaa hakkına sarsılmaz bağlılığını yinelediği aktarıldı.

Açıklamada, Macron'un barışa dönüşün aciliyetini vurguladığı ve Netanyahu'ya Gazze'deki sivil nüfusla ilgili endişelerini dile getirdiği ifade edildi.

Emmanuel Macron, dün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüşmüş, bu görüşmede de İsrail'in operasyonlarını kınamamıştı.

ŞEHİT SAYISI 122'YE YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 10 Mayıs'tan bu yana şehit olanların sayısının 122'ye yükseldiği belirtilmişti.

Bakanlığın açıklamasında saldırılarda yaşamını yitirenlerin 31'inin çocuk, 20'sinin kadın olduğu, yaralı sayısının 900'e ulaştığı ifade edilmişti.

Avusturya'dan İsrail'e akılalmaz destek: Türkiye'den jet yanıt

 

Büyükelçiden, 'İsrail Filistin görüşmelerinde uzlaşmaya hazır' açıklaması

 

Sınırda hareketli anlar: İsrail asker yığıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Checktelster16 Mayıs 2021 22:07

    Müslüman düşmanı bu zat Alanen bunu söylemekten çekinmiyor.Müslüman kisvesi bazı kişilerde Fransa aşkından yanıp tutuşuyor.Biz müslümanların dikduruşu olmazsa Omurgasız olursa olacağı bu....

  • Istanbul15 Mayıs 2021 09:26

    Burda dur biliniyorum pkk destek veren fransa ama bizim burda da pkk destek veren partiler var cumhurbaskani veya belediye baskan olmak icin neler veriyorlar bu bilenler vardir

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI15 Mayıs 2021 00:28

    KAFİR KAFİRDİR.KAFİRDEN ASLA MÜSLÜMANA DOST OLAMAZ.

  • Fhr15 Mayıs 2021 00:01

    İki it koklaşıyor..

  • FİNANSŞÖR14 Mayıs 2021 23:28

    BUNLAR 21.YÜZYILIN KANEMİCİ  İNSAN  KASAPLARI.

  • BARAN14 Mayıs 2021 20:19

    KORONADAN BETER  BU İKİ VİRÜS YANYANA GELMİŞKEN BUNLARI İLAÇLAYIP YOK ETMEK LAZIM GÜNYANIN BAŞINA BELA  ARAPLAR  DİGER İSRAİLİN ETRAFINDAKİ ÜLKELER UYANMASSA İSTİLA İLHAK SIRASI ONLARA GELECEK 

  • Bir yorum14 Mayıs 2021 19:07

    Napıyorsunuz öyle lan pis sapıklar!  Şu fotoya bakmayın  sakın!