E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron, Irak'tan çıkmıyor!---

Macron, Irak'tan çıkmıyor!

Macron, Irak'tan çıkmıyor!
28 Ağustos 2021 - 21:12 borsagundem.com

Macron: ABD çıksa bile Bağdat isterse Fransız askeri Irak’ta kalmaya devam eder

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD askerlerini geri çekse bile Irak devletinin istemesi halinde Fransız askerlerinin bu ülkede kalmaya devam edeceğini söyledi.

Macron, Irak’ın başkentinde düzenlenen "Bağdat İş Birliği ve Ortaklık Konferansı"na katıldı. Burada Fransız basının sorularını yanıtlayan Macron, koşullar ne olursa olsun ve hatta Amerikan birliklerinin kesin olarak ülkeden geri çekilmesi durumunda bile, Iraklılar hala yanlarında bir Fransız varlığını istemeleri koşuluyla, Fransız askerlerinin Irak'ta kalmaya devam edeceği güvencesini verdi.

Fransa'nın ABD’nin desteği olmadan tek başına Irak’ta kalma kapasitesini değerlendiren çalışmaların yürütüldüğünü teyit eden Macron, “Irak’ta kalabilmemizi sağlamak için operasyonel kapasiteye sahibiz." dedi.

Orta Doğu'daki gerilimler nasıl azaltılacak?

"Bağdat İş Birliği ve Ortaklık Konferansı", Orta Doğu'daki gerilimlerin azaltması için yapılacak önerilerin masaya yatırılmasını hedefliyor.

Konferansta, Irak'ın ekonomik kalkınmasının yanı sıra bölgesel su krizi, Yemen'deki savaş ve Lübnan'da ülkeyi çöküşün eşiğine getiren ekonomik ve siyasi krizin de ele alınması bekleniyor

Bir diğer adı "Komşu ve Bölge Ülkeler İşbirliği ve Dayanışma Zirvesi" olan toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Katar Emiri Temim Bin Hamad al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, Kuveyt Başbakanı Sabah el Halid el Sabah, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Nayif el Hacraf ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Yusuf el Useymin katılıyor.

Orta Doğu'daki birçok konuda birbirine hasım olan Suudi Arabistan'ın Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan el Suud ve İran'ın Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan toplantıya katılan diğer isimler arasında yer alıyor.

Irak uzun süredir bir yanda ABD ve Körfez ülkeleri, diğer yanda ise İran destekli milis güçlerin vekalet savaşlarının yaşandığı bir ülke konumunda bulunuyor.

Türkiye ve Katar, Kabil Havalimanı'nda anlaşmaya yakın iddiası

Almanya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret!

Pentagon açıkladı: 2 üst düzey DEAŞ'lı öldürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim29 Ağustos 2021 15:02

    Gidersin canım gidersin!  Türk ün tekmesini yeyince; arkana bile bakmadan s..tir oup gidersin.  O pskopat askerlerini de alıp 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ29 Ağustos 2021 12:16

    Yahudilerde ve hiristiyanlar da iki tane mezhep var.biz müslümanlarda ise 4 kabul olan hak mezhep onun altında da yüzler mezhep var.bunu gören haçlı ordusu bunu iyi kullanıp içlerimize ajanlar çıkarak zaman içinde bu grupların en üst  mevkisine kadar yükselip bu mezhapleri kullanıyorlar.malesef islam dünyasındaki muhalefetler hiç bir proje ve vizyonlar sunamamakta ama sürekli bende iktidarda olum güç bende olsun pozisyonlarına bürünürler.bizde birileri yapar iken diğerleridi gelip hep yıkarak asırları böyle geçirilirler ise elin adamı da gelir çöker.bizim ülkemizide uzun yıllar fransızlar işgal etmedimi.bizi bunlardan kim kurtardı ulu önder ATATÜRK fakat şimdi ATATÜRK ün kurduğu partinini elemanları ATATÜRK e en çok yanlış yapanlar değilmi diyor, sanki askerlik arkadaşı gibi kemal diyor farkılı şekilde aşağıladıkları basından öğreniyoruz.o yüzden islam dünyasında daha çok dayak yeriz bizler.

  • Bir yorum29 Ağustos 2021 14:59

    Ortaçağda  1 milyon kadın büyücü iddiası ile yakıldı!  Protestan, Katolik, Ortodoks, Evangelist, Anglikan ve dahası!  Bazı konuların seni aştığını düşünmüyor musun? 

  • zalım29 Ağustos 2021 11:47

    bunun ne işi var ırakta .gitsin memleketine işine baksın.modern eşkiyalar

  • RAMO CANCAN29 Ağustos 2021 00:03

    Müslüman  ülke halkları bir birlerine düşer ise bunlar daha çok ekmek yerler.bakınsene ülkemize hele millet ittifakı denilen partilere evlere şenlik.

  • Mehmet29 Ağustos 2021 08:16

    Aptal irkcilarla bölüyorlar bizleri sonra gelip sömürüyorlar. Ne kadar ırkçı kafası çalışmayan varsa..... oysa herkes ademden bunlarin düşünecek beyinleri yok. Kan lazım oldumu arap türk kürt kanı diye istenmiyor be hey ahmaklar.

  • Ali Taş28 Ağustos 2021 23:53

    Müsil müsil müsil şu Makron hoydahlayıvecen çıkamasın keneften

  • Para para para28 Ağustos 2021 22:07

    Libya'da yaptiklari gibi petrolle batık ekonomilerini düzeltecekler. Djnyaya da demokrasi getirdik diyecekler