E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron, IPCC raporunun ardından acil anlaşma çağrısı yaptı---

Macron, IPCC raporunun ardından acil anlaşma çağrısı yaptı

Macron, IPCC raporunun ardından acil anlaşma çağrısı yaptı
10 Ağustos 2021 - 12:18 borsagundem.com

Macron, Birleşmiş Milletler’e bağlı Hükümetlerarası IPCC'nin endişe verici yeni raporunun ardından Glasgow’da yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) bu acil duruma yanıt verecek bir anlaşmaya varmaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na henüz 3 ay varken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün konuya ilişkin paylaştığı tweetinde, “IPCC raporu nihaidir. Öfke zamanı geride kaldı. Paris Anlaşması, Avrupa düzeyinde karbon nötrlüğü, iklim hukuku. Fransa, harekete geçenlerin yanında olacak. Kasım’da Glasgow’da acil bir anlaşma yapalım” ifadelerini kullandı.

BM uzmanlarının iklim konusundaki korkutucu raporu, acil önlem alınarak felaketin yavaşlatılabileceği umuduyla, vatandaşları liderlere baskıyı sürdürmeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) İcra Direktörü Inger Andersen, “30 yılı aşkın süredir bizimle küresel ısınmanın tehlikeleri hakkında konuşuyorsunuz. Dünya duydu, ama dinlemedi. Dünya duydu, ama yeterince hızlı hareket etmedi. Sonuç olarak, iklim değişikliği sorunu şimdi burada. Kimse güvende değil ve durum giderek daha da kötüleşiyor” dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ise, “Hepimizin kararlı bir şekilde hareket etmesi koşuluyla, bu eğilimi frenlemek ve iklim değişikliğinin neden olduğu kontrol edilemez aksaklıkları önlemek için çok geç değil” ifadelerinin yer aldığı bir tweet attı.

Kasım ayında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na ev sahipliği yapacak İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Küresel ısınmayı sınırlamak için ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu da kömürü tarihe gömmek, temiz enerji kaynaklarına geçmek, doğayı korumak ve ön saflardaki ülkelere iklim finansmanı sağlamak” dedi.

ABD’nin İklim Özel Elçisi John Kerry, “Bekleyemeyiz. tüm ülkeler cesur önlemler almalı. Dünya bir araya gelmeli. Glasgow, bu krizde bir dönüm noktası olmalı” diye konuştu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag, “Yaşam tarzımızı koruyabilen son nesil politikacılarız" dedi. Şimdi ya da asla” değerlendirmesini yaptı.

Genç aktivist Greta Thunberg Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeni IPCC raporu gerçek bir sürpriz içermiyor. Daha önceki binlerce çalışma ve rapordan zaten bildiğimiz şeyi, yani acil bir durumda olduğumuzu doğruluyor. Cesur olmak ve bu raporlarda sunulan bilimsel kanıtlara dayalı kararlar almak bizim elimizde. Yine de en kötü sonuçlardan kaçınabiliriz, ancak aynı şekilde devam edersek ve krizi bir kriz olarak görmezsek bu olmayacak” ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, fosil enerjilerin ortaya çıkardığı atmosfere zararlı sera gazlarının gezegeni boğulma aşamasına getirdiğini bildirerek, fosil enerji kaynaklarına son verilmesini ve yenilenebilir enerji kaynaklarının sübvanse edilmesini istedi.

Guterres, kömür, petrol ve doğalgazın yeryüzünü yok ettiğine vurgu yaparak, alarm zillerinin çaldığını da dile getirdi.

Extinction Rebellion hareketi de, “Paris Anlaşması’nı görmezden gelen hükümetler bizi kurtaramayacak. Bunu yalnızca sivil direniş yapabilir” ifadelerinin yer aldığı bir tweet atarak herkesi saflarına katılmaya çağırdı.

(Şarku’l Avsat)

BM'den iklim değişikliği uyarısı: Yazlar uzun kışlar kısa geçecek

 

Macron'dan zorunlu aşı karşıtı gençlere cevap

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)