E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron Hafter'i desteklemediklerini iddia etti---

Macron Hafter'i desteklemediklerini iddia etti

Macron Hafter'i desteklemediklerini iddia etti
30 Haziran 2020 - 14:10 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Hafter güçlerini hiçbir zaman desteklemediklerini savundu. Hafter'in Trablus'a yönelik saldırılarına uzun süre sessiz kalan Macron, "Bizim amacımız Libya'da kalıcı bir siyasi çözüm bulmak" dedi.

Yerel seçimlerde partisi ağır yenilgiler alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Libya'daki meşru faaliyetlerini eleştirmeye kalktı.

Bir gazetecinin "Fransa, (Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife) Hafter'i uzun süredir desteklemekle ve Türkiye'yi eleştirmekle suçlanıyor. Benzer şekilde Rusya'nın veya Birleşik Arap Emirlikleri'nin askeri çabalarını da eleştiriyor musunuz?" şeklindeki sorusuna cevap veren Macron, Fransa’nın Hafter'i desteklemediğini, Fransa'nın rolünün orada kalıcı bir siyasi çözüm bulmak ve buna katkı sağlamak olduğunu ileri sürdü.

Macron, "Şimdi Hafter Nisan 2019'da askeri bir operasyon yapmaya karar verdiyse bunu Fransa ile anlaşarak yapmadı." diye konuştu.

HAFTER'İN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ FRANSA
Her ne kadar Fransa Cumhurbaşkanı Macron reddetse de, Hafter'in en büyük askeri ve siyasi destek veren ülkelerden biri konumunda.

HAFTER'İN SİLAH DEPOLARINDA FRANSIZ SİLAHLARI
4 Nisan 2019 yılında Trablus'a yönelik saldırı başlatan Hafter militanlarının Giryan kentindeki silah depolarında Fransa ordusuna kayıtlı çok sayıda javelin füzeleri ele geçirilmişti.

New York Times'a konuşan Amerikan istihbaratından yetkililer, söz konusu füzelerin Fransa ordusuna ait olduğunu ifade etmişti.

WAGNER ASKERLERİNİN VARLIĞI
Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüğünü anımsatan Macron, Putin'e Wagner paralı askerlerinin eylemlerini kınadığını aktardığını belirtti. Macron, Putin'in de bunların özel askerler olduğunu söyleyerek kendisine karşı çıktığını anlattı.

İngiliz gazetesinden Macron'a Türkiye şamarı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)