E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron belasını arıyor---

Macron belasını arıyor

Macron belasını arıyor
01 Eylül 2020 - 09:12 borsagundem.com

Ortadoğu ve Akdeniz’de ülkesinin kaybolan etkinliğini artırmak isteyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Lübnan’daki temaslarının ardından bir günlük resmi ziyaret için çarşamba günü Irak’a gideceği bildiriliyor

Macron, Mustafa Kazımi’nin mayıs ayında başbakanlığa gelmesinin ardından Irak’ı ziyaret eden en üst düzey yabancı siyasi olacak. Sputnik’in haberine göre Macron’un ofisinden resmi bir açıklama yapılmazken, konu, Iraklı kaynaklarca doğrulandı.

Son dönemde ABD ile ilişkileri inişli-çıkışlı bir hal alan Bağdat, farklı bir kulvarda ilerlemek için çaba harcıyor. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da, Temmuz ayında Irak’a bir ziyarette bulunmuş, “Bağdat’ın kendini bölgesel gerilimlerden (ABD-İran gibi) uzak tutması gerektiğini” vurgulamıştı. Geçen hafta da Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Bağdat ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de temaslar yapmıştı. Macron’un Erbil’e gitmeyeceği, ancak bunun yerine Kürt yetkililerle Bağdat’ta bir araya gelebileceği kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gürsel işlek02 Eylül 2020 01:05

    Bu fransa Afrikadan her yıl 500 milyar dolar haraç aliyormus sonrada başkasının parasiyla ben büyük devletim diye hava basiyor sömürge dönemi bitti bunu hazmedemiyor macron bunun telaşında ama eski türkiye de yok dayılanmasının gerisinde bu var türkiyeden şamarı yiyip karşılık verememek ve rezil olmaktan korkuyor şerefsiz

  • ZEYREK ZEMHERİ01 Eylül 2020 16:00

    Ulan fırat sularını kessek, petrol akışısını kesek, hava uçuşlarını kapatsak ırak açlıktan geberir pislik seni.

  • ZELİHA KARAKAŞLI01 Eylül 2020 15:11

    Fransa yı korku sardığı için ve Türkiye den büyük bir sopa yiyeceklerini düşündükleri için yatırımcılar borsalarına para yatırmıyorlarmış.

  • TAMİZ KARTALGÖZ01 Eylül 2020 15:08

    Türkiye nin elinde atom bombaları olduğunu düşünüyorum ve bunları mecbur kalır ise kullanacaktır.

  • Kamil01 Eylül 2020 14:49

    Ne ka seviyo bu tarafları , horozlanmaya da bayılıyor. Urfa ,Antep yenilgilerini unutmuş anlaşılan. Irak sınırını, hakim olamayalım diye dağların,tepelerin üzerinden geçirme merakı bitti. Havada kim üstünse , galibiyet onundur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk , istikbal göklerde derken  yanılmıyordu. Türkiye eski Türkiye değil. ;)  ;) 

  • A.yilmaz01 Eylül 2020 12:48

    Turkiye buyuk devlet yoluna girmirmistir lakin avrupa gavur lar bir olmus cakal surusu olup turkiye ye diz cokturmek istiyor lakin ok yaydan cikmistir hodri meydan gotu yiyen ciksin meydana kendilerini bir bok saniyor kefereler

  • kurt01 Eylül 2020 12:38

    macronda beyin yok sokma akılla  bu işler olmaz  ohayatının hatasını yaparsa ucak gemilerinin nasıl battıgını   naklen izler şacron

  • halk01 Eylül 2020 12:28

    bırakın şu akılsız  benc,il kibirli macronu  it ulur kervan yürür  biz yolumuza devam edelim bu  kadar ateşlendiklerine göre ülkemiz dogru yolda ilerliyor

  • SAIT01 Eylül 2020 12:12

    ARAYAN MEVLASINIDA BELASINI DA BULUR

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Eylül 2020 11:37

    FRANSA SÖMÜRGE DEVLETLERİ BİR BİR ÜLKEMİZ PLANLARINI BOZUNCA BÜYÜK GELİR KAYIP EDECEKLERİNİ GÖRDÜKLERİ İÇİN  PANİK BAŞLADI.ŞU DOĞAL ÇIKINCA BUNLARA ASIL ORADAN GELİRLER SİLAH SANAYİ VE OTOMOBİL SANAYİNE YATIRILIP GEREKİR İSE KAFA KAFA BUNLARI TÜM DÜNYA VE ÜLKEMİZE SATTIĞIMIZDA FRANSA ASIL DARBEYİ O ZAMAN YİYECEKTİR.

  • GÜÇLÜ TÜRKİYE01 Eylül 2020 11:31

    öğretmen rumuzlu niye öyle diyorsun battal gazi ve karaoğlanda uçuyordu hep deviriyordu :D 

  • mantık01 Eylül 2020 12:00

    İyi ki senin gibi ahmaklar fazla  değil!  Yoksa bu ülkenin hali tam bir rezalet olur.  Bu yukarıdaki soytarıdan hiç bir konuda ciddiyet  beklemeyin!  

  • vatandaş01 Eylül 2020 11:29

    sarkoziy de aynıydı bunlar tutma üste oyunu oynayan başkaları

  • Öğretmen01 Eylül 2020 11:10

    İki gün önce Erdoğan çıkıp dedi ki bizim karşımıza çıkabilecek gücü yeten varsa hodri meydan dedi. Çok merak ediyorum Türkiye'nin elinde nasıl bir güç varda böyle kafa tutabiliyor.

  • Nedim01 Eylül 2020 11:57

    Kripto Kemal gibi sinsi ve sessiz  beklesin mi?  Ya da yapmayın etmeyin mi desin? Ne yapması gerekiyor sizin gibi züppelerin takdirini kazanması için?   Ayrıca fazla merak iyi değildir!

  • Öğrenci01 Eylül 2020 11:42

    Şu aşağılık kompleksine bak! Eğer gerçekten öğretmense? Hocam, biz süngüyle 7 düvele karşı savaşıp Kurtuluş Savaşını kazanıp, Cumhuriyeti kurmuş milletin ceddiyiz. Siz Fransa'da veya Yunanistan'da mı öğretmensiniz?

  • Urla01 Eylül 2020 11:01

    Fransa'yi kucumseyenler ya cahil ya da Osmanlıyı yıkılırsa götüren enver paşa kafasında. Uçak gemisi, nükleer silahı olan büyük bir ekonomiyi Yunanistan zanneden saflar var hala

  • PGSUSZEDE01 Eylül 2020 13:33

    Sende fransayı gözünde çok büyütme derim.Daha düne kadar tuwalet alışkanlığı nedir bilmeyen bir milletti. osmanlıdan temizliği öğrendi.ayrıca savas gemisi olsa ne yazar.bütün elektronik iletişimini geçende kestik defolup gitti.amaçları geçmişin intikamını almak.

  • Napolyon bonapart01 Eylül 2020 10:48

    Fransa diye bir ülke kalmadı ülkenin yarısı arap ve siyahilerden oluşuyor

  • doğru01 Eylül 2020 09:57

    bu işler esip gürleme ile olmuyor, Türkiye nin acilen nükleer güce sahip olması gerekiyor, yoksa sadece kamuoyunun gazını almaya devam ederiz...

  • Koala01 Eylül 2020 09:43

    Rusya libyaya gidince kimse putin bela arıyor demiyor. Putin Suriye'ye karışınca dahi adam oluyor. Ama macron yapınca oooo.

  • Talha01 Eylül 2020 10:01

    Mesele putin mi. Putini de, macronu da, trumpı da aynı. Hepsinin topraklarımız ile bulunduğumuz coğrafya üzerinde çıkarları doğrultusunda farklı emelleri, hesapları var.  Hepsi yüzümüze gülüp arkamızdan iş çeviriyorlar. Gördük rusları ypg-pkk teröristleri ile görüşüp anlaşmalar yapıyorlar. Bizim bizden başka dostumuz yok. İşte bu yüzden hükümeti, muhalefeti ile partizanlık yapanların bu topraklar üzerinde yaşayan kendilerine yandaş olmayanlar için kullandıkları ayrıştırıcı dili bir kenara bırakması gerek. Hiç bir şahsın partinin siyasi ideolojinin menfaat ve çıkarları bu Milletin ve Devletin çıkarlarının üstünde değildir. 

  • tapınakçı AVCISI01 Eylül 2020 10:00

    fransız damarları kabarmış..! Hele biraz bekleyin (2 ay kadar) sizinde hakkınızdan geliriz...