E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacron: Avustralya Başbakanı yalan söyledi!---

Macron: Avustralya Başbakanı yalan söyledi!

Macron: Avustralya Başbakanı yalan söyledi!
01 Kasım 2021 - 11:58 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denizaltı anlaşmasının iptali konusunda Fransa'yı önceden bilgilendirdiklerini açıklayan Avustralya Başbakanı Scott Morrison'un yalan söylediğini ileri sürdü.

İtalya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'nde gözler bir yandan da ilişkilerde kriz yaşayan Fransa ve Avusturalya'daydı. Avustralya'nın Fransa ile yapılan milyarlarca dolarlık denizaltı anlaşmasını feshederek ABD ve İngiltere ile başka bir ortaklık kurmasına, Fransa sert tepki göstermişti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avustralya Başbakanı Scott Morrison'ın kendisine yalan söylediğini belirtti.

- Ben yalnızca birine saygılı davrandığımız zaman dürüst olunması ve buna uygun ve tutarlı davranılması gerektiğini söylüyorum.

- Size yalan söylediğini düşünüyor musunuz?

- Öyle sandığımdan değil, biliyorum.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avustralya'yı Fransa ile imzaladığı denizaltı sözleşmesini iptal ettiği süreçte kendilerine karşı bilinçli bir şekilde yalan söylemekle suçladı.

G20 Zirvesi'nin oturum aralarında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Macron, Avustralya Başbakanı Scott Morrison'ın söz konusu sözleşmeyle alakalı ciddiyetsiz davrandığını belirtti. "Bence bu Avustralya'nın güvenilirliği için çok kötü bir haber ve büyük ortakların Avustralya karşısında sahip olabileceği güven için çok kötü bir haber" dedi.

Morrison'ın Fransa'ya yalan söylediğinden tamamen emin olduğu vurgusu da yaptı.

ABD, İngiltere ve Avustralya geçen aylarda Çin'i hedef alan ve AUKUS adını verdikleri yeni bir savunma ve güvenlik ortaklığı duyurmuştu. Çin, AUKUS'un bölgedeki barış ve istikrara tehdit oluşturduğunu ve silahlanma yarışını kışkırttığını söylemişti.

G20 sonuç bildirgesinde iklim değişikliği vurgusu

 

Erdoğan'dan G20 değerlendirmesi: Dünyaya çarpıcı mesajlar

 

Fransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Endişeliyiz...

 

İngiltere'den Fransa'ya nota!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Kasım 2021 18:46

    avusturalya başbakanının yetkisi yok ki.kanada, yeni zelanda ve avusturalya içişlerinde sebest fakat dış işlerinde ingiltere ya bağlıdırlar.ingiltere izin vermeden tuvalete dahi gidemezler konunun özü bu.

  • Murat01 Kasım 2021 12:30

    Fransa, anglosakson'lardan hep kazık yer...ama uslanmaz...madem ABD sana kazık attı, sen de Suriye'de ve doğu Akdeniz'de Türkiye ye yaklaş onlara bı kazık at....