E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMacaristan'da sınır kamplarındaki mülteciler aç bırakılıyor---

Macaristan'da sınır kamplarındaki mülteciler aç bırakılıyor

Macaristan'da sınır kamplarındaki mülteciler aç bırakılıyor
27 Nisan 2019 - 14:05 borsagundem.com

Macaristan'a iltica etmek amacıyla Sırbistan sınırındaki mülteci kamplarında insanlar aç bırakılıyor.

Macaristan'a iltica etmek amacıyla Sırbistan sınırından ülkeye giren yabancıların iltica başvurularının sonuçlanıncaya kadar tutuldukları sınır transit mülteci kamplarındaki koşullar Guardian'ın makalesiyle bir kez daha gündeme geldi.

Geçtiğimiz aylarda Macar Helsinki Derneği ve bazı diğer insan hakları savunucuları tarafından ortaya atılan, sınırlardaki mülteci kamplarında iltica başvurusu yapan insanların aç bırakıldıkları iddiaları Macar medyasında geniş yer bulmuştu.

En son Helsinki Derneği üyeleri iltica başvurusu yapan ve sekiz aydır kampta tutulan beş kişilik bir ailede anne ve babaya dört gün hiçbir gıda maddesi verilmediği için mahkemeye başvurmuştu.

Macar Mahkemesi başvuruyu haklı buldu ve aileye derhal yemek verilmesi konusunda karar aldı.

Macar hükümeti sözcüsü Zoltan Kovac, Guardian'a verdiği demeçte, bir yandan bu iddiaları reddederken, diğer taraftan kabul ediyor. Sözcü sınır kamplarında "hak edenlere" yemek verildiğini, iltica başvurusu reddedilenlerin ise "yasalara göre" gıda maddesi haklarının olmadığını söylüyor.

"Bedava yemek yok! Beğenmeyen gider"

Kovac, "Bunu bir iş akdi gibi algılayın, sözleşme geçerli değilse, karşılığı da olmaz. Burada bedava yemek yok. Beğenmeyen Sırbistan'a doğru geri gidebilir" diyor.

Macar Helsinki Derneği eş başkanı Marta Pardavi şimdiye kadar mültecilerin aç bırakıldıkları 13 vaka tespit ettiklerini, bunların bir kısmında, resmi makamları yemek vermeye zorlayabilmek için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduklarını söylüyor.

Macar hükümeti Avrupa'da mültecilere karşı en sert önlemleri alıp uygulayan hükümetler arasında. Sırbistan sınırını dikenli tellerle çeviren hükümet, adayların mülteci başvurularını da henüz Macar topraklarına girmeden yapmalarını sağlamak için sınırda mülteci kampları kurdu.

Basının giremediği kamplar

Bu kamplar "transit kamp" olarak adlandırılıyor ve burada başvuru yapan mülteciler, temsili olarak henüz Macaristan dışındaymış gibi kabul ediliyor.

Oysa transit kamplar Macaristan sınırları içinde bulunuyor. Prefabrik konutlardan oluşan ve çok sıkı korunan bu kamplara basının girmesine izin verilmiyor. (Yeni Şafak)

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gelin28 Nisan 2019 00:20

     come to Turkei gelin. misafir perver ülke görün.bekliyoruz hadi. mayış bağlanır, ev yardımı yapılır, aş evlerinden yemek et yemeği dagil her gun yedirilir. isteyene vatandaşık verilir, oy dahi kullanabilirsiniz ileride. gelin hadi. çadırda durmayın öyle...

  • belirsizlik27 Nisan 2019 23:13

    Suriye de savaş bitmiş hala kapağı avrupaya atmaya çalışıyorlar, ya arkadaş lafa gelince gavur küffar dinsiz ahlaksız daha bilmem ne dediğiniz adamların ülkesinde ne işiniz var, kapısında ne yaltaklanıyorsunuz dönün ülkenize.

  • CAFER KILIÇ27 Nisan 2019 22:26

    islamiyetin hükmetmediği yerde insanlıktan bahis edemezsiniz.abd daha beter 50 milyon kişi ekmek bulamıyor evsiz barksız issiz sokaklarda yaşıyorlar .

  • Fakir 27 Nisan 2019 17:07

    Onları da bize gönderin afgani suriyelisi yetmeeeez nijeride somalisi de gelsin

  • Dd27 Nisan 2019 16:25

    Halimizi şükrediyorum de ve. Vatanına kötülemek ten vazgeç.  Yalaka misafir...............

  • ALAATTİN CAMGÖZ27 Nisan 2019 17:30

    sen onu chp ye söyle.cıldırmış gibi hareket ediyorlar gözleri hiç bir şeyi görmüyor.şehit cenazesini bile rant çevirdiler.bunlara da fırta vermemek gerekir.önce milleti milleti sözleri ile kışkırtıyor sonra eyleme dönüştürüyor.bizleri hiç bir kimse almaz bile.

  • misafir27 Nisan 2019 14:50

    bizde kendi topraklarımızda  açız

  • Cevapttır27 Nisan 2019 17:16

    Ne pahasına olursa olsun bu ülkeyi bölemeyeceksiniz parçalayamıyacaksınız

  • Bika27 Nisan 2019 14:40

    Türkiye'ye kaçak gelen mültecilerin karınları doyuyor da yetmiyor, 5 yaşındaki kız çocuklarına musallat oluyorlar.