E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMacaristan'da faiz indirimi alışkanlık yaptı---

Macaristan'da faiz indirimi alışkanlık yaptı

Macaristan'da faiz indirimi alışkanlık yaptı
18 Şubat 2014 - 15:38 borsagundem.com

Macaristan, forint düştükten sonra beklenmedik bir şekilde faiz indirimine devam etti

Macaristan Merkez Bankası, gelişen piyasalardaki satışların forinti 2 senenin en düşüğüne itmesiyle beklenmedik bir şekilde faiz azaltımı hızını sabit tuttu.

Macar Merkez Bankası'nın bugün iki haftalık depozito faizini 15 baz puan azaltarak yüzde 2.7'ye indirmesi, Bloomberg anketine katılan 23 ekonomistin beklentileriyle uyuştu. 19 ekonomist faizin yüzde 2.75'e düşeceğini düşünürken 1 kişi faizin 2.8'e düşeceğini tahmin etti. Banka Budapeşte saatiyle yazılı açıklama yayımlayacak. Merkez Bankası Başkanı Gyorgy Matolcsy, 1970'lerden beri en yavaş enflasyon diş gösterirken, 2012 resesyonundan beri süren toparlanmayı güçlendirmek için Avrupa'nın kesintiz en uzun süren faiz kesintisi döngüsünü uzattı. Ekonomi Bakanı Mihaly Varga bugün TV2 ile röportajda ABD'nin parasal teşviği azaltmasıyla, faiz oranının Macar varlıklarının çekiciliğini azalttığını açıkladı.

Macaristan forinti, Fed'in tahvil alımı azaltımına devam etmesinin, yatırımcıları gelişen piyasalardan çekmeye sevketmesiyle zayıfladı. Türkiye'den Güney Afrika'ya kadar birçok ülke cevap olarak faiz oranlarını yükselttiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)