E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacar Başbakan'dan tehlikeli teklif: Ukrayna'yı bölelim---

Macar Başbakan'dan tehlikeli teklif: Ukrayna'yı bölelim

Macar Başbakan'dan tehlikeli teklif: Ukrayna'yı bölelim
19 Nisan 2019 - 06:31 borsagundem.com

Polonya medyasında yer alan haberlere göre Macaristan Başbakanı Orban, Varşova yönetimine "Ukrayna'yı bölme" teklifinde bulundu

Polonyalı milletvekili Slavomir Nitras, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Varşova’ya Ukrayna’yı bölmeyi teklif ettiğini öne sürdü.

Polonya medyasında yer alan haberlere göre Nitras, "Orban, Ukrayna krizi sırasında bizi bu ülkenin topraklarını işgal ederek bölmeye ikna etmeye çalışıyordu" dedi.

Orban’ı, Avrupa’daki sınırların gözden geçirilmesini isteyen 'çok tehlikeli ve akıllı insan' olarak nitelendiren Nitras, Macaristan liderinin bu teklifi ne zaman ve tam olarak kime yaptığına dair ayrıntılar vermedi.

Ukrayna’nın 2017’de azınlıkların kendi dilini öğrenme fırsatını önemli ölçüde kısıtlayan eğitim yasasını kabul etmesi, Macaristan ile arasında gerilime neden olmuştu.

Macaristan ve Romanya, Ukrayna’nın bu kararını sert bir dille eleştirirken Rusya, bu eğitim yasasının Ukrayna Anayasası’nı ve ülkenin uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • köfteci19 Nisan 2019 08:56

    macaristanı büyütmek istiyor batı ukraynadaki karpatlara göz dikmiş bize göç gelmez polonya ya göçerler göç olursa herkes ukraynanın verimli topraklarına göz dikmiş durumda

  • göcmen sever19 Nisan 2019 07:16

    Bölün bölün. Oradan gelecek olan göçü buyuk bir mutlulukla kabul ederiz