E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarLuna mağduru Türk yatırımcı öfkesini şiire döktü---

Luna mağduru Türk yatırımcı öfkesini şiire döktü

Luna mağduru Türk yatırımcı öfkesini şiire döktü
15 Mayıs 2022 - 16:03 borsagundem.com

LUNA tam gaz yeni mağdurlar üretmeye devam ederken bir Türk yatırımcı tarafından yazılan ve Terraform Labs Kurucusu Do Kwon'a sert sözler içeren bir şiir LUNA'da kayba uğrayanlar tarafından sıkça paylaşıldı

Kripto para piyasasına bu hafta TerraUSD (UST) ve LUNA krizi damga vurdu. Algoritmik bir sabit coin olan UST 1 dolarlık hedef seviyesinde tutunamadı. Organize bir saldırıya maruz kaldığı iddia edilen UST 9 Mayıs'ta bir anda 0.70 doların altına geriledi.

Bunun üzerine Terra ağının yaratıcısı Terraform Labs Kurucusu Do Kwon UST'yi yeniden 1 dolara sabitlemek için çalıştıklarını açıkladı. UST 12 Mayıs'ta biraz yükselse de çabalar yeterli olmadı ve yeniden 1 dolarlık hedef fiyatın çok altına geriledi.

'ÜZGÜNÜM'

Bugün itibarıyla 1 UST 0.18 dolardan işlem görüyor. Habertürk' te yer alan habere göre, Do Kwon da dün yaptığı açıklamayla aslında bir anlamda resmen havlu atmış oldu. Merkeziyetsiz ekonomilerin halen merkeziyetsiz parayı hak ettiğine inandığını belirten Do Kwon, ancak o paranın, artık UST olmayacağının belli olduğunu ifade etti. "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" açıklamasında bulundu.

UST'nin 1 dolara tutunamaması (depeg olması) Terra ağının yerel kripto parası LUNA'nın neredeyse sıfırlanmasına yol açtı. UST 1 doların altına düşmeden önce 9 Mayıs'ta 64 dolardan işlem gören LUNA bu sabah itibarıyla 0.0003 dolardan işlem gördü.

YENİ MAĞDURLAR YARATABİLİR

Eğer kripto para fiyatlarının yer aldığı sitelere bakarsanız LUNA'da yüzde 20-30 gibi yükselişler görebilirsiniz. Ancak Binance'in delist ettiği bu paraya yatırım yapmak büyük riskler barındırıyor. Son 24 saatte LUNA önce 0.0002'den 0.0007 dolara çıktı, ardından 0.0003 dolara düştü. Yani önce yüzde 250 yükseldi, ardından yüzde 58 çakıldı. Dolayısıyla haber akışından veya teknik gelişmelerden tamamen bağımsız bir şekilde spekülatif hareket eden bu varlık an itibarıyla yeni mağdurlar yaratma potansiyelini fazlasıyla barındırıyor.

MİLYARLARCA DOLARLIK KAYIP

LUNA çok kısa bir süre önce piyasa değeri bakımından ilk 5 kripto para arasında yer alıyordu. Luna'nın 5 Nisan'da değeri 116 dolara kadar çıkmıştı. O tarihte kripto paranın toplam değeri de 40.9 milyar doları görmüştü. Bugün ise milyarlarca yeni LUNA arz edilmesiyle piyasa değeri 1.9 milyar dolar olarak görünüyor. Aslında hafta içi yaşanan düşüşte Piyasa değeri 154 milyon dolara kadar düşmüştü.

LUNA dünya genelinde yatırımcılara milyarlarca dolar kaybettirirken, zarar eden Türk yatırımcıların en çok paylaştığı içeriklerden birisi Do Kwon'a sert ifadelerin yer aldığı anonim LUNA şiiri oldu.

SADECE 3 DOLARI KALDI

Do Kwon'a 3 kere bela okunan şiirde, şair yatırımcı sadece 3 doları kaldığını ifade etti. Şair, Do Kwon'un yanında kendisini muhtemelen LUNA almaya teşvik eden 'Kriptocu Osman'a ise "Sözüm ona beni bu işe bulaştıran/Uzman Analist Kriptocu Osman/Sen tostçusun yanında sattığın ayran" sözleriyle sitem etti.

İşte binlerce yatırımcının paylaştığı o şiir:

Söz konusu şiir gerçekten 3 doları kalan birisi tarafından mı yazıldı yoksa 3 doları kalanlarla dalga geçmek için mi yazıldı bilmek mümkün değil. Ancak yapılan paylaşımlar şiirin LUNA'da kayıp yaşayan vatandaşların duygularına tercüman olduğunu gösterdi.

Luna depremi sürüyor Bitcoin toparlanamadı

 

Luna için tedbirler açıklandı

 

Binlerce kişiyi batırdı “Üzgünüm” dedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arifhan17 Mayıs 2022 12:52

    Aptallığınıza doymayın coinciler hiçbir dayanağı olmayan mesnetsiz varlığı bile meçhul biryere para yatırmak kadar ahmaklık olurmu oturup oturup ağlayın düşünüp oturup yeniden ağlayın

  • ALİ KODUŞ16 Mayıs 2022 10:18

    Tarih boyunca kerizler olmasa uyanıklar nasıl geçinecek idi.

  • vatandaş16 Mayıs 2022 09:45

    hayaller paris gerçekler dudullu.

  • Tarık16 Mayıs 2022 01:46

    Yasaklıyın su coınlerı Allah belanı versin do kwon 5 bin dolarım uctu gitti senın cıkaracagın coınde senide.....................

  • Zek16 Mayıs 2022 00:07

    Kimse kusura bakmasın kim kime biliraya veridin de yüzbin verecek varmı üle zengin aklını yirmiş hadi eskiden insanlar kanıyodu okuyan azdı şimdi okuyan çok yine kana Bi fazlası ne kadar beleşçi olduk

  • Yorgun15 Mayıs 2022 23:34

    Binbir emekle ülkeye gelen dövizler ucbes aç gözlü yüzünden bedevadan dışarı gidiyor sonra dolar uçtu battik bittik edebiyatı ALLAH akıl versin insanın içi aciyor

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ15 Mayıs 2022 22:23

    Yakında da borsalar 10 kat düşüş yaşayacaklar dikkatli olun aralık ayına kadar.

  • Çeyin15 Mayıs 2022 22:08

    Ülkeyi kumarhaneye çevirttiler. Müslüman ülkeye bak. Casino yasak ama her türlü iddaa kıl tüy faizli dolar mevduatı helal

  • Vatandaş16 Mayıs 2022 17:40

    HASAN 1923 ten alıp veremediğin nedir bilmem ama sen 1923 olmasa burada yorum yazabilir miydin. Bu ülkeyi kuranlar senin gibi sallayanlar yaşasın diye mi kurdu bilemedim

  • HASAN16 Mayıs 2022 15:11

    1923 ten beri değil mi

  • Gözden geçirilmeli kurallar15 Mayıs 2022 21:50

    Dolandırıcılık veya hiraizlik gibi başkalarının mallarini çalıp zarara ugratanlar için cezalar ağirlaştirilmali ki hilebazlar bunu yapmaktan korkmalı bence. Günümüzde mağdur sayısı artıyorsa bu işte bir terslik var demektir. Sistemi gözden geçirmek gerekir sanırım

  • BİR DOST15 Mayıs 2022 21:15

    Çiftlik bank en azından yerli ve hayali inekleri vardı, kripto parada o da yok hava civa. Sermayeyi yahudilere yüklediniz yatacak yeriniz yok. Medya da da ciftlikbank kadar dalga geçilmiyor çünkü yahudiler dolandırırsa problem yok.

  • Yorgun15 Mayıs 2022 23:35

    Kalemine sağlik

  • hasan15 Mayıs 2022 20:22

    İlk halka arz edenler milyarları götürdü,milletin eline verdi,alanlar şimdi uğraşıp duracak.

  • yunus15 Mayıs 2022 20:20

    Daha ne madurlar çıkacak.Kripto paralardan uzak durun,hayal satanların yanına bile uğramayın.

  • Ramiz15 Mayıs 2022 18:51

    Bedava peynirfare kapanında

  • Yüksel acar15 Mayıs 2022 18:07

    Ben çok söyledim,kriptolarin hicbirisine bulaşmayın diye,ama dinleyen olmadı.Perisan olun...

  • Ali15 Mayıs 2022 17:54

    Bunlar mağdur felan değil hepsi kumarbaz. Hisse senedi al 2 sene bekle desen 2 sene kim bekleyecek derler .

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 17:48

    dünya böyle dönüyor.. Market açtım battım... işyerinde işçi oldum çalıştım geçinemedim... foreks girdim battım. borsa girdim battım. ticarete çek aldım karşılıksız çıktı battım, senet aldım çalıntı sahte çıktı battım. Hayat böyledir. Sen çakal olucam dersen, aç gölzü olcam dersen boğaz körüsüde satarlar sana, kefit edip cebindende alırlar. Hayatta her zaman riskler olacak. kripto değil sadece. kriptolardan önce batan yokmudu ? :D riskleri yaymak, içi öğrenmeki finansl işleri al-sat vb becerebilmek lazım. yoksa onun bunun lafı ile yüzde 5 anca kazanır. yüzde 95 kaybeder. kendin kendi ekonomınden sorumlusun. 

  • baran16 Mayıs 2022 22:46

    Bak burada kripto reklamı yapıp ben bu işin uzmanıyım edasında takılıp şereften haysiyetten bahsetme!  Bir defa kripto  jeton uzmanlığı diye bir şey yok.  Israrla bunu anlatman kendi bataklığına insanları çekmeye çalışıyorsun!  Artık ne olduğun ortada bunu da başaramadın!  Küfür bunu neresinde?  Tavır değiştirip nezaketli havalar senin gizlemeye yetmez.  Başka nik falanda yazmadım!  Bak bir daha söylüyorum son derece yalancısın!  İktisat falanda okumadın!  Bilmediğin ispatlayamadığın konuları geçiştiriyor cahilliğine cahillik katıyorsun!  Sabrımı zorlayıp ağzımı bozduran sensin!  Israrla kripto jetonlara akla hayale gelmeyen anlamlar yükleyen de sensin başkası değil!  En büyük edepsizlik yalan söylemek küfre çanak tutmaktır.  Sen benim olduğum yerde ayakta bile duramazsın!   Kendi pis Dünyanda ne halt edersen et.  

  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 21:36

    Baran Bey, Senin kafan basmıyor sanırım. Beni bilgin ile alt etmen lazım.  Hayal prest uydurma zihinsel hayal dünyandaki metaverse evreninde yaşamıyorum :D .Kafanı kaldır dünyaya dön. Yazdıkların hayal perest zırvalıklarla dolu yazılar. Kendin yazıyorsun, başka nicklerle kendi kendine konuşturuyorsun :D Kendine cevaplar veriyorsun :D  Yazdıkların abuk subuk aile ahlakı almamış, küfürler , hakaretler, sölemler zırvalıklar hep. içi bomboş mantıksız yazılar. Gerçekle bağdaşmayan cümleler. Senin BARAN nickin ile kumaşını herkes öğrendi. Senin trollük işin bitti. Ahmet Özbir gibi sende kaybolup gideceksin ama ŞEREFLİ VE ONURLU insanlar yine burada olacak :D Terbiye, edep ile ilgili kişisel gelişim kitabı okumalısın. Kültürlen biraz. Toplum içinde böyle konuşulmaz.

  • baran16 Mayıs 2022 16:03

    Bak akıllı ol!  Sonra yukarıdaki arkadaş gibi şiir yazmak zorunda kalabilirsin!  Ya da teli olmayan bir saz çalmak zorunda kalabilirsin. Bu zevat o kadar akıllı ve ahlaklı ki kripto  jeton pazarlamacılığı yapıyor. Falan muh.  partisinin her pisliğini görmezden geliyor bunları aklamaya çalışıyor fakir aklı ile.   Dahası bu ülkede yapılan her şeyi kötülemeyi de ihmal etmiyor.  Sıkışınca da ahlaktan edepten bahsetmez mi?  Hatta bir ara iktisat eğitimi aldığını ima etmişti!  Ben de bir yerinden yakalayıp yüzüne vurunca da yine malum sırıtmaya başladı!  Lafı sözü evirip çevirmeler!  Bu durumda pek çok münafık alametleri bu elemana uymakta!  Lafı sözü evirip çevirmeler. Bu durumda pek çok münafık alametleri bu elemana uymakta!  Çok dehşet verici bir durum bununki si  ama farkında bile değil. 

  • baran16 Mayıs 2022 15:16

    Bana bey demen seni ahlaklı yapmıyor!  Bir nevi  burada her türlü ve yalanı savunan zavallılar ahlaktan bahsedemez!  Sabah akşam yalana çanak tutan soytarılar yine ahlaktan bahsedemez!  Paçası sıkıştı mı ahlaktan bahsediyor.  Ahlaktan bahsedecek en son zevat sensin!  Argo var j küfür yok.  Küfür ile argoyu karıştıracak kadar da cahilsin.  Öyle olsa zaten editör yayınlamazdı bu bir!  Bir de nezaketli  adam ayaklarına yatan tipleri çok iyi bilirim!  Biraz kuyruklarına basınca makyajı dökülen  travestiler gibi küfür  etmeye başlarlar ve pislikleri ortaya çıkar.. Bir nevi  köpek pisliği üzerini örtmek için kremalı yaş pasta ile kapatmak gibi.  Senin durumunda bu!  Kendinden emin olsan bana  ısrarla cevap vermeye kalkmazdın!  Yaran var ki deşiyor.  Israrla jeton avukatlığı yapıp ta birilerinin başını yakma!  Bunun vebalini niye düşünmüyorsun kara  kibar cahil. Umurunda mı ki?

  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 14:52

    Baran bey, Yaradandan ötürü yaradılanı severiz..  Aile ahlakı almamışsın... Had bildirme, hakaret etmek küfürler ve çamur atmak değildir. Ahlak aile terbiyesi ile olur, para ile satın alamazsın. Had bildirmek  için Yunus Emre, Mevlana gibi saygın insanları örnek alarak 5 - 10 senede kendini geliştirebilirsin. Töremiz belli, geçmişimiz belli, aile terbiyesi, din kültürümüz ve ahlakımız belli. Had bildirmeyi de okumadığın için , ailen terbiye vermediği için öğrenememişsin. Aklınca küfür etmeyi bir erdem sayıyorsun. 18 lik ergenlerin elinde sigara ile gezmesi gibi sokakta maharet sayıyorsun küfürleri.  Bana küfürler ettirip , kendin başka nicklerle yazıp, aklınca benim itibarımı almaya çalışıyorsun :D Baran Bey sen makrube yerken ortamlarında bizler bu yollarda itibarımız ile yürüyorduk. Sen 5 gün sonra ismini silip 15 temmuz çorbacısı gidi taraf değiştireceksin. .Yemezler küfürlü atışmalarını.. Tın tın sana...

  • baran16 Mayıs 2022 11:10

    Yalancılara asla edep ve terbiye göstermem!  Israrla yalan yanlış  hayaller yazıp adeta şeytan ın sözcülüğünü yapan zavallılara ancak haddi bildirilir. Ruhunu jetona satmış ahmak  bende olanı senin görmen için adam olman  lazım.  İçi boş jetonlara  adeta taparcasına olmadık değerler biçen bir zavallının ne maneviyatı olur ne de fedakarlığı!  Bir çok kavram senin  için boş kelimelerden ibarettir ancak mış gibi yapar o hasta ruhunu gizlemek için!  Boş teneke olsan bir ederin olurdu ki usta bir sanatçının elinde akort edilir ise iyi bir ses verebilir.  Ama sen paslı bir tenekesin bu yüzden bir işe yarama ihtimalin sıfır.  

  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 10:19

    Baran bey, hayal gücünüz ve bilmediğiniz işler hakkında önce araştırın. Sonra yorumlayın. Bilmediğiniz işlere bulaşmayın. Borsada kottan çıkan hisse senetleri ve mağdurlarını meclis gündemine taşıyın mesela.. Foreks mağdurları mesela.... Herkes parasını istediği ortama götürecek kadar akıllıdır. Sende bu sektöre girmezsin olur biter. Seni talimatlarını alıp uygulamak  zorunda mıyım ?Varsa bilgilerin buyur anlat paylaş bilelim. Sıfır bilgi ile sallıyorsun ve komik oluyorsun :D  ..Baran bey ailenizin terbiye anlayışını forumda ortaya koydunuz.* Aile terbiyesi, Din Kültürü ve Ahlak bilgilerin ile o deliler gibi savunduğun hiç bir değerin, gerçekte  sende olmadığını YENİDEN gördük... Allah, din, kitap, aile vb. sende hiç göremiyoruz :D Edep ve terbiyeye davet...

  • baran16 Mayıs 2022 09:25

    ptt jetonu daha kıymetli ama anlamaz hödük ne bilsin!  Analiz sentez grafik  acuzeleri iyi avutuyor.  Gerçi senin bir ederin yok ki jetonlarının olsun!

  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 00:36

    Bilmediğin konuları araştırmalın. ptt jetonu ile kripto sistemini anlayamayacak kabiliyettesin. bilmiyorsan önce öğren araştır, sonra bu sistem tutmaz çünkü alt yapısı, dağılım oranı, projenin saçmalığını vb anlat. kriptoyu jeton diye tabir eden insan , zaten kripto hakkında sıfır bilgiye sahip demektir. o bakımdan tamamen saçmalıyorsun. sıfır bilginle zırvalıyorsun. önce öğren, sonra analizlerini bahset, sonrada projelerin hayali olup gerçeğe uyamayacağını örnekle. ptt jetonu kullanan adam kripto yorumu yapıyor :D otomatikman kaale alınacak durumda değil yazıların. Borsa da hisse senedi yok mu? bedelsiz basıyorlar hisse, ? Tl basılmıyor mu altın karşılıksız ?  karşılıksız senet çek yok mu piyasada ? eee niyet önemli, kalite önemli, kriptoda da kaliteli geleceği olan ayakları yere basan alanlar önemli. Sallama işkembeden jetoncu başı :D

  • baran15 Mayıs 2022 21:34

    Belki de sen kendine kötülük ediyorsun!  Israrla  savunduğun jetonların ile yaptığın nispetlerin burada hiç bir ilgisi yok.  Birileri canı sıkılıp jeton bastı diye bunlara  nasıl itibar ettim hatta yere göğe sığdıramadım diye aynaya dahi bakamayacağın günlerin olabileceğini hiç düşündün mü?  

  • manyak herif15 Mayıs 2022 17:41

    lunayı  yedirtmeyiz.luna masıumdur.kahrolsun luna karşıtları.

  • ...15 Mayıs 2022 17:09

    Devlet kontrolünde olmayan merkeziyetsiz para birimleri maalesef can yakmaya devam ediyor.

  • Mucise Reis ;)16 Mayıs 2022 00:38

    Hayat risktir. dükkan açtığında kaç müşterin olacak bilemezsin. 10 kişi dükkan açar 1 tanesi köşe olur alır başını gider... hisse içinde böyle, kripto içinde böyle, ticari işlerdede böyle. Hayatın doğal akışını bilmeyenler , sepet etmeyenler bu gerçeklere göre strateji yapıp , ihtiyaç olmayan para ile adımlar atabilir. ilk fırsattada ana parayı kenara çekmelidir.

  • Yorgun15 Mayıs 2022 23:37

    Mucize reis rumuzlu değerli kardeşim ikiside kötü birbirine örnek vermeye gerek yok

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 17:50

    goldaş kuyumculuk... borsada kotadan çıktı. devlet merkeziyetide  vardı. Türk borsalarında alınıp satılabiliyordu. gel anlat bakalım... :D Can yakmadı mı ? onlarca yazabilirim ama bir örnek yetti sanırım. Sepet yapman gerekli. ne yaparsan yap sepet olsun.

  • Şair ol15 Mayıs 2022 16:37

    Daha çook mağdur çıkacak gerçi adı mağdur asıl iş kolay para peşinde koşanlar garantisi olmayan işin belki getirisi büyük olur ama batıncada muhattab yoktur.

  • Bik15 Mayıs 2022 16:36

    Nasrettin Hoca'dan hiç ders almamışlar, kazanın doğurduğuna inananlar öldüğüne de inanacak.

  • Bokio kokio15 Mayıs 2022 16:19

    Huuohhuhhhhaaaa sırada shiba var huhohhhaaa shibanin  flokisi battı luna gibi huhuohuhhaaass