E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLüksemburg: Macaristan’ı AB’den atalım---

Lüksemburg: Macaristan’ı AB’den atalım

Lüksemburg: Macaristan’ı AB’den atalım
13 Eylül 2016 - 18:34 borsagundem.com

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, Macaristan'a ağır suçmalalar yöneltti, Birlik'ten çıkarılması gerektiğini söyledi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Macaristan’ın Avrupa’nın temel değerlerinde aykırı davranmaktan ötürü AB’den atılmasını istedi. Alman gazetesi Die Welt’e konuşan Asselborn, Macaristan’ın geçici ya da en kötü durumda kalıcı biçimde AB’den çıkarılması gerektiğini kaydetti.
AB’nin temel değerlerinin Macaristan tarafından ağır bir şekilde ihlalini kabul edemeyeceklerini belirten Asselborn, “Macaristan gibi her kim savaştan kaçan sığınmacılara karşı duvar örerse, ya da her kim basın ve adalet özgürlüğünü ihlal ederse AB’den dışlanmalıdır” dedi. Asselborn, Macaristan’da sığınmacılara neredeyse ‘hayvan gibi davranıldığına’ dikkati çekti.

MACARİSTAN'DAN TEPKİ

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Lüksemburg’un "Macaristan Avrupa Birliği’nden atılmalı" çağrısına tepki gösterdi. Macar Haber Ajansına (MTI) konuşan Szijjarto, Macarların kimlerle beraber yaşamak isteyeceğine kendilerinin karar vereceğini belirterek, "Macarlar tarih boyunca Avrupa'yı korudu, şimdi de aynısını yapıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)