E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLüks yolcu gemileri yeniden Türkiye'de---

Lüks yolcu gemileri yeniden Türkiye'de

Lüks yolcu gemileri yeniden Türkiye'de
06 Mayıs 2018 - 07:03 borsagundem.com

Türkiye’yi rotalarından bir bir çıkaran ve 2018’de gelmeyeceklerini açıklayan dünyanın en büyük cruise şirketleri rotayı Türkiye’ye çevirdi

Dünyanın en büyük cruise şirketi Royal Caribbean Internatıonal’a ait olan Azamara Journey 15 Mayıs’ta 850 yolcusu ile Kuşadası Limanı’na yanaşacak.

Dünyadaki en butik ve ultra lüks olarak bilinen 191 metre uzunluğunda, yaklaşık 900 yolcu kapasiteli Azamara Journey’de kişi başı fiyatlar 5 bin ila 10 bin dolar arasında değişiyor. Gemide her bir çalışan 2 misafire hizmet veriyor.

850 yolcu

Royal Caribbean Cruise Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, bu yıl Royal Caribbean’ın Türkiye’ye ilk seferi olacağını ve Azamara Jorney ile yaklaşık 850 yolcunun geleceğini söyledi. Canıyılmaz, gemide ağırlıklı olarak Amerikalı ve İngiliz misafirlerin olduğunu belirterek, 15 Mayıs’ta Kuşadası’na gelecek olan geminin 102 günlük dünya turu kapsamında 60 liman ve 29 ülkeyi ziyaret edeceğini kaydetti. Canıyılmaz, bir cruise yolcusunun ortalama kişi başı harcamasının 500 ila 600 dolar arasında değiştiğini kaydetti. 2019 yılı için de Royal Caribbean’ın bazı programlarında Türkiye’nin olduğunu, 2020 yılının ise cruise sektörü açısından daha iyi olacağını söyleyen Canıyılmaz, şöyle konuştu:

“Bundan iki yıl önce İstanbul ana duraktı. Yolcular İstanbul’dan binerek Akdeniz’e veya Yunan adalarına gidebiliyordu. Ya da İtalya’dan binip Akdeniz veya Yunan adaları yapıp son durak İstanbul’da iniyorlardı. Önümüzdeki yıllarda yapılacak Galataport’a da cruise gemilerinin tekrar geleceğini ümit ediyoruz. 2018 yılının eylül ayında da Royal Caribbean’ın diğer gemisi Azamara Pursuit de Kuşadası’na gelecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)