E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLukaşenko: Rusya’ya desteğimiz devam edecek---

Lukaşenko: Rusya’ya desteğimiz devam edecek

Lukaşenko: Rusya’ya desteğimiz devam edecek
04 Temmuz 2022 - 12:26 borsagundem.com

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya'ya olan desteğin süreceğini belirterek, "Rusya Belarus'a en yakın ve kardeş devlettir" dedi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Minsk’in İkinci Dünya Savaşı’nda işgalden kurtuluşuna ilişkin düzenlenen seremonide konuştu. Lukaşenko, Rusya’ya olan desteğin süreceğini ifade ederek, “Rusya Belarus’a en yakın ve kardeş devlettir” dedi.

Lukaşenko, Rusya’ya açık destek veren tek ülke olduklarını belirterek, “Bu mücadelede Rusları destekleyen tek ülkeyiz. Diğer tarafta kaç ülke var? Ukrayna'da fiilen Rusya'ya karşı savaşan neredeyse elli ülke var. Bize sitem edenler, Rusya Federasyonu ile yakın bir ittifakımız olduğunu, iki bağımsız halktan oluşan tek, güçlü, bağımsız bir Birlik Devleti inşa ettiğimizi bilmiyorlar mı?” dedi.

Lukaşenko, Rusya’nın kardeş ülke olduğunu ifade ederek, “Gerçekten her zamankinden daha fazla birlikte olmaya ihtiyacımız var. Bugün, Rusya'yı Nazizm'e karşı mücadelesinde destekleyen, Rus halkının istismarına karşı bir engel oluşturma çabasından dolayı dünyadaki tek ülke olduğumuz için suçlanıyoruz. Rusya'yı destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu suçlamalar gülünç ve üzücü” diye konuştu.

Lukaşenko: Savaş en fazla 3-4 gün sürer

 

Lukaşenko: Rusya'ya saldırı olursa savaşa katılacağız

 

Lukaşenko'dan olay sözler: Göçmenlere AB'ye geçmeleri için...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)