E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLufthansa'da yüzlerce uçuş iptal---

Lufthansa'da yüzlerce uçuş iptal

Lufthansa'da yüzlerce uçuş iptal
01 Aralık 2014 - 03:14 borsagundem.com

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Alman Pilot Sendikası Cockpit'e bağlı pilotların çağrısı nedeniyle yüzlerce uçuşun iptal edildiğini açıkladı

Lufthansa, VC pilot sendikasının 1 Aralık 2014 Pazartesi günü yerel saatle 12.00'den, 2 Aralık Salı günü saat 23.59'a kadar greve gideceğini açıklamasının ardından iptal edilen uçuşların listesini internet sayfasında açıkladı. Buna göre, Almanya’nın en büyük havayolu şirketi yüzlerce uçuşunu iptal etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, grevin ilk gününde kısa ve orta mesafeli uçuşların etkileneceği ikinci gün ise 03.00'ten itibaren uzun mesafeli uçuşların da etkileneceği kaydedildi. 

Açıklamada, ayrıca Avusturya Havayolları, Brüksel Havayolları, Germanwings, SWISS ve Air Dolomiti şirketlerinin söz konusu grevden etkilenmeyeceği ve planlanan uçuşları gerçekleştireceği bildirildi. 

Öte yandan, şirketin grevle ilgili gelişmelere ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçlerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emekliliğe geçişi 55’ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Buna karşı çıkan sendika, nisan ayından bu yana birçok kez greve gitmiş ve Lufthansa’ya ait şirketlerde yaklaşık 6 bin uçuş iptal edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)