E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLufthansa'da grev krizi sürüyor---

Lufthansa'da grev krizi sürüyor

Lufthansa'da grev krizi sürüyor
02 Aralık 2014 - 20:27 borsagundem.com

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da pilotların grevi, ikinci gününde uzun mesafeli uçuşların da eklenmesiyle devam ediyor

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da pilotların grevi, ikinci gününde uzun mesafeli uçuşların da eklenmesiyle devam ediyor. 

Lufthansa’da pilotların dün başlayan, kısa ve orta mesafeli uçuşları etkileyen grevine, bugün de uzun mesafeli uçuşlar eklendi.

Lufthansa’da yapılan açıklamada, 150 bin yolcunun grevden etkilenmesinin beklendiği belirtilirken, şirketin grev öncesinde 56 bin yolcuyu kısa mesaj hizmeti (SMS), 30 bin yolcusunu da elektronik posta (e-mail) yoluyla bilgilendirdiği kaydedildi. 

Söz konusu bilgilendirme sebebiyle Frankfurt havalimanında yolcuların kuyruk oluşturmadığı ve şirketin kurulan bilgi-destek masalarıyla yolcuların sorunlarını çözmeye çalıştığı gözlendi.  Ayrıca, uçuşu iptal edilen yolculara yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

Bugün saat 23.59’a kadar sürecek grevin, şirketi yaklaşık 150 milyon euro zarara sokacağı tahmin ediliyor. 

Grevlerin maliyeti 170 milyon euro
Öte yandan, geçen ay pilotların Nisan ayından beri süren grevleri sebebiyle şirketin 170 milyon euro kayba uğradığı açıklanmıştı.

Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor. 

Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55’ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Buna karşı çıkan sendika, Nisan ayından bu yana 9. kez greve gitmiş, Lufthansa'da ve bağlı şirketlerde yaklaşık 6 bin uçuş iptal edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)