E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLucid Motors, birleşme yoluyla halka açık bir şirket olmak için anlaştı---

Lucid Motors, birleşme yoluyla halka açık bir şirket olmak için anlaştı

Lucid Motors, birleşme yoluyla halka açık bir şirket olmak için anlaştı
23 Şubat 2021 - 09:55 borsagundem.com

Elektrikli araç üretiminde TESLA’nı rakipleri arasında yer alan Lucid Motors, 24 milyar dolarlık değerleme ile halka açılmak için anlaşma imzaladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elektrikli araç üretiminde TESLA’nı rakipleri arasında yer alan Lucid Motors, 24 milyar dolarlık değerleme ile halka açılmak için anlaşma imzaladı.

Lucid Churchill Capital IV Corp ile birleşme yoluyla halka açılacak. Yahoo Finans’ın haberine göre Suudi Arabistan'ın ulusal fonunun en büyük hissedar olmaya devam edeceği birleşik şirket, 11,75 milyar dolarlık işlem özkaynak değerine sahip olacak. Kamu özsermaye anlaşmasındaki özel yatırım, hisse başına 15 dolar olarak fiyatlandırılırken ve öz sermaye değeri 24 milyar dolar olarak belirlenmiş. Duyuru, Bloomberg'in isimsiz kaynaklara atıfta bulunarak bir anlaşmanın sonuçlanmaya yakın olduğunu bildirmesinden bir haftadan fazla bir süre sonra geldi.

 

Lucid, Arrival , Canoo , Fisker ve Lordstown Motors da dahil olmak üzere, bu yıl açıklanan elektrikli araç girişimleriyle daha küçük de olsa bir dizi başka özel amaçlı şirket birleşmesini takip ediyor . EVgo ve ChargePoint dahil olmak üzere birçok elektrikli araç altyapı şirketi de benzer birleşmeler yoluyla halka açık şirketler haline geldi .   

 Haftalardır aşırı yükselişte olan Churchill Capital IV Corp'un hisse senedi fiyatı Ocak 2021'den bu yana% 470'den fazla yükselmişti.

 Churchill'den gelen özel yatırım ve nakit, Lucid'e toplam fon olarak kabaca 4,4 milyar dolar sağlayacak. Bu sermaye, Lucid'in planlarını hızlandırmak ve genişletmek için kullanılacakt. Şirket, Lucid Air'in Kuzey Amerika'daki üretim ve teslimatlarına bu yılın ikinci yarısında başlamayı planlıyor. Air, 2022'de Avrupa'ya, ardından 2023'te Çin'e gelecek. Gravity performans lüks SUV'nin 2023'te Kuzey Amerika'da piyasaya çıkması bekleniyor. Araçlar, Casa Grande, Arizona'daki yeni fabrikasında üretilecek . 

 Lucid CEO'su ve CTO Peter Rawlinson Pazartesi günü yaptığı açıklamada, fonun bu iki aracı pazara sunmanın yanı sıra Arizona'daki fabrikasını genişletmek için kullanılacağını söyledi. Şirket, büyük ölçekte yılda 365.000 adet üretim kapasitesine sahip olmak için fabrikayı önümüzdeki yıllarda üç aşamada genişletmeyi planlıyor. 700 milyon dolarlık fabrikanın ilk aşaması geçen yılın sonunda tamamlandı ve yılda 30.000 araç üretme kapasitesine sahip olacak.

Rawlinson, anlaşmanın aynı zamanda Lucid'in diğer otomotiv üreticileri gibi üçüncü taraflara elektrikli araç teknolojileri sağlama vizyonunu gerçekleştirmesine ve konut, ticari ve kamu hizmeti sektörlerinde enerji depolama çözümleri sunmasına yardımcı olacağını söyledi.

 Lucid, birkaç yıl önce, ultra lüks elektrikli Air sedanını üretime sokmak için ihtiyaç duyduğu sermayeyi sağlayacak bir yatırımcı bulmakta zorlanırken Suudi Arabistan'ın devlet fonu oldu Eylül 2018'de Lucid Motors'a 1 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etmişti.

 Lucid, 2007 yılında eski Tesla Başkan Yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi Bernard Tse ve elektrikli araç aküsü teknolojisini geliştirmeye odaklanan girişimci Sam Weng tarafından kurulan bir şirket olan Atieva olarak başladı. Bileşenlerdeki ve genel elektrik mimarisindeki erken araştırma, geliştirme ve nihai ilerleme, elektrikli araçlar yapmak için yeni kamuya açıklanmış bir amaçla 2016 sonunda ortaya çıkan gelecekteki Lucid için kritik bir zemin hazırlayacaktı. Tesla'dan 2013 yılında CTO olarak Lucid'e katılmak üzere ayrılan Rawlinson, bu yeni görevin arkasındaki itici güçlerden biriydi. Daha sonra CEO unvanını ve sorumluluğunu da üstlendi.

 Lucid genellikle Tesla'ya rakip olarak gösterilse de, Rawlinson TechCrunch'a Air'in Alman otomobil üreticisinin içten yanmalı motor amiral gemisi olan Mercedes S Class'ın rakibi olması gerektiğini söyledi. Pazartesi günü yayınlanan yatırımcı sunumu, Rawlinson'ın daha önceki yorumlarını yansıtıyor ve "Tesla yenilikçi ama lüks değil." Lucid kendisini "lüks sonrası" olarak tanımlıyor ve "yerleşik lüks" markaları Audi, BMW ve Mercedes-Benz ile rekabet halinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)