E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLübnan'da salgında yeni dalga uyarısı---

Lübnan'da salgında yeni dalga uyarısı

Lübnan'da salgında yeni dalga uyarısı
11 Kasım 2021 - 00:53 borsagundem.com

Lübnan Doktorlar Sendikası Başkanı Şerif Ebu Şerif, ülkenin ekonomik kriz nedeniyle çökmekte olan sağlık sisteminin başka bir korona virüs dalgasıyla karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Lübnan Doktorlar Sendikası Başkanı Şerif Ebu Şerif, ülkedeki sağlık durumu ve salgının yayılması hakkında başkent Beyrut'ta basın açıklaması yaptı.

Ciddi önlemler ve aşı kampanyasının genişletilmemesi halinde salgının tehlikeli bir boyuta ulaşabileceğini belirten Şerif, "Ülkede yeni bir virüs dalgasının yayılmasından ciddi bir şekilde endişe ediliyor. Günlük olarak vaka sayıları artıyor." dedi.

Ülkede aşılanma oranı düşük

Aşılanma oranının düşük olmasından şikayet eden Şerif, "Güçlü aşılanma kampanyasına rağmen Lübnan'ın nüfusunun sadece yüzde 34'ü yani 1 milyon 800 bini aşı yaptırdı." dedi.

Ülkenin içerisinde bulunduğu tarihi ekonomik krizin sağlık sistemini felç ettiğine de değinen Şerif, "Sağlık sistemi, hastaneler ve ilaç sektörü ekonomik kriz nedeniyle çökmenin eşiğinde. Eğer kurumlar gerekli finansal yardımları almazsa, hizmetleri devam etmeyebilir." uyarısında bulundu.

Lübnan'da koronavirüs nedeniyle günlük ölenlerin sayısı ortalama 6, şu ana kadar ölenlerin sayısı ise 8 bin 561 olarak gösteriliyor.

Lübnan'da, salgına rağmen başta insanların toplu olarak bulunduğu yerler ve kapalı alanlar olmak üzere ülke genelinde ciddi bir tedbir uygulaması söz konusu değil.

Bakan Koca 18 yaş ve üzerine seslendi: Yarından itibaren...

 

Kovid-19'da son 24 saat: 203 vefat, 27 bin 259 yeni vaka

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)