E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLübnan'da elektrikler tamamen kesildi---

Lübnan'da elektrikler tamamen kesildi

Lübnan'da elektrikler tamamen kesildi
09 Ekim 2021 - 17:05 borsagundem.com

Lübnan'ın en büyük iki elektrik santralinin yakıt krizi nedeniyle üretimi durdurmasıyla, ülkedeki elektrikler tamamen kesildi. Kesinti birkaç gün daha devam edecek.

Lübnan hükümetinden bir yetkili Reuters haber ajansına, ülkedeki en büyük 2 enerji şirketinin yakıt sıkıntısı nedeniyle üretimini durdurduğunu açıkladı.

Yetkili, "Lübnan'da elektrik üretimi tamamen durdu. Pazartesi gününe kadar ya da birkaç gün boyunca üretimin başlaması mümkün görünmüyor." dedi.

Kesintiler Lübnanlıları elektrik jeneratörlerine bağımlı hale getirdi.

Deir Ammer santralinde cuma günü üretimin durmasının ardından bugün de Zahrani santralinde üretim durduruldu.

Hükümet yetkilisi, devletin, santrallerin geçiçi olarak çalıştırılması için ordunun akaryakıt rezervini kullanmak istediğini ancak bunun da yakın zamanda olmayacağını söyledi.

Lübnan'da kriz

Lübnan'daki ekonomik kriz hayatın her alanını felç etti. Elektrik, su, yakıt, ekmek...Lübnanlılar 1990'dan bu yana kronik bir sorun haline gelen elektrik kesintileri ile boğuşuyor.

Ancak ekonomik kriz ve Merkez Bankasının rezervlerinin erimesi sonucu akaryakıtın temin edilememesi üzerine ülkede temmuz ayından bu yana günlük 20 saati aşan elektrik kesintileri yaşanıyor.

Lübnan'ın normal şatlarda elektrik ihtiyacı yaklaşık 3200 megavat iken söz konusu krizler nedeniyle bu üretim 500 megavata kadar geriledi.

Lübnan'da yeni hükümet eylem planını onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yılmaz10 Ekim 2021 09:43

    Tarihin en ucuz fiyatlarında olan Türk hisselerine bile gelip yatırım yapmayan yabancı ülke yönetimine güvenmiyor çünkü ;biz heran karar değitiriyoruz en basiti Naci Ağbalı neden bir gece vakti aldın görevden o gece yerli yatırımcı battı hala izahı yok

  • EKRİST09 Ekim 2021 22:25

    cumhur ittfakı seçimleri kayıp eder ise bizimde zaman içinde başımıza bunlar gelecektir.kimse merak etmesin.1970 yıllar ve sonrasında her gün 6 saat elektrikler kesilir idi.

  • Misafir 10 Ekim 2021 16:28

    Haklısın bir kanun la cumhur ittifak ı dışında kimse seçimlere katılamaz maddesi çıkarılmalı

  • Ahmak grup sizi 10 Ekim 2021 09:40

    Dünya değişmiş sen gerizekada kalmışsın. Senin de suçun yok genlerde var bu...

  • Gökçehan gökçe 09 Ekim 2021 19:10

    Dalga geçiyor 2020!yılından beri dogrudan girem yabancı sermaye 0 lira eylğlde çıkan 3.6 milyar dolar bu toplumu kandırmak ne kolay

  • Bika09 Ekim 2021 18:30

    Karadeniz Holding, 100 milyon dolar alacağını Hariri aracılığıyla tahsil edebilecek mi! Türk Telekom'dan sonra elektrik şirketini de çarptılar.