E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLondra'nın zaptı yakın---

Londra'nın zaptı yakın

Londra'nın zaptı yakın
23 Aralık 2013 - 03:50 borsagundem.com

Türk markaları İngiltere'nin başkenti Londra'yı çok sevdi. Gıdadan tekstile birçok şirket Londa'yı mesken tuttu

Londra son yıllarda Türk markaların akınına uğruyor. Kahve Dünyası, Stepevi, Desa, Özdilek, Kitchenette, Silk & Cashmere çoktan Londralı oldu

İnglitere ise başlattığı ‘Great’ kampanyasıyla Türk marka ve yatırımcıları ülkeye davet ediyor. Londra, dünyanın sadece finansta değil modada da sahnesi kabul ediliyor. Birleşik Krallık İstanbul Konsolosu Leigh Turner de her fırsatta Türk markalara davetini tekrar ediyor.

TÜRK HAVLUSU İMAJI YÜKSEK

Tekstilden perakendeye, alışveriş merkezlerinden otel ve enerjiye geniş bir alanda 700 milyon liradan fazla ciroya sahip Özdilek Grubu, 2011’de Westfield alışveriş merkezinde mağaza açarak Londra’ya girmişti. Grubun Başkanı Hüseyin Özdilek, ikinci mağazayı açmak için arayışta olduklarını söyledi. İngiltere’de havlu, bornoz ve ev tekstili gibi ürünlerde Türk malı imajının çok iyi olduğunu hatırlatan Özdilek, “Bu fırsatı değirlendirmek gerek. Ancak kiralar ve sabit giderler çok yüksek. Bunu dikkate alarak yayılmak gerekiyor” diyor.

ARI TANRIÇA HARRODS'TA

Tasarımcı Ece Şirin’in ‘aydınlanmış lüksü’ temsil eden markası Bee Goddess (Arı Tanrıça), İngiltere’yi fethetti. Rihanna, Kylie Minouge, Kevin Costner, Jennifer Lopez gibi dünya starlarının tercih ettiği Bee Goddess, yıl başında Londra’da Harvey Nichols ve Joseph gibi önemli mağazalarda kendine yer bulmuştu. Peşinden lüks department store Harrods’a da girdi. Markayı 7 yıl önce yaratan Ece Şirin, “Kırdığı satış rekorlarının ardından sürekli satış alanı genişletildi” dedi.

DESA MAĞAZA SAYISINI ÜÇLEYECEK

Desa ise biri Covent Garden’da, diğeri Hampstead’da iki mağaza sahibi. Milano ve Paris moda haftalarında sundukları Desa 1972 için ayrıca Londra’da mağaza açacaklarını belirten Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, “Avrupa’nın 70 kaliteli butiğinde satılan, fiyatları 1000-3000 euro arasında değişen bir marka bu. Desa 1972 için flagship bir mağaza açmak istiyoruz. Ayrıca New Bond Street’te ünlü department store Fenwick’te shop-in-shop açıyoruz” diye konuştu.

KAHVE DÜNYASI'NI KAFEPİ İZLEYECEK

Kahve Dünyası, Londra’nın kalbi Piccadilly Circus’ta yaklaşık 600 metrekare büyüklüğünde bir şube açmıştı. İngilizleri Türk kahvesi tutkunu yapan Kahve Dünyası’nda yer bulmak hiç de kolay değil. Şimdi KafePi de Londra’da mağaza bakıyor.

MAĞAZA AVCILARI

Bir yıldan biraz uzun bir süre önce Portobello Road’da mağaza açan Silk & Cashmere de Londra performansından memnun. Covent Garden ve Bond Street’te ikinci mağaza için arayışta... Orka Grup da Harvey Nichols’ta boy gösteren Tween markası için mağaza arayışında. Yataş ise geçtiğimiz günlerde Enzahome mağazası açtı.

SON YOLCU KİTCHENETTE OLDU

Son Londra yolcusu ise Kitchenette. İstanbul Doors’un kurduğu ve büyük bir zincire dönüştürdüğü Kitchenette, birkaç yıllık hazırlığın ardından ‘Türk tatları’ ağırlıklı mönüsüyle İngiltere pazarına girdi. İstanbul Doors, Tom Aikens’a ait restoranları satın alarak Londra’da faaliyetlere başlamıştı. Londra operasyonu, bir Tom     Aikens restoranı, 3 tane Tom’s Kitchen ve 2 Toms’s Deli’den oluşuyor. Kitchenette Londra’ya giderken, Tom’s Kitchen da Zorlu Center da açılarak İstanbul’a gelmiş oldu.

ZUMA'YI DOĞUŞ ALDI

Japon Zuma ve Roka’yı da Doğuş Grubu bir yıl önce satın almıştı. İngiltere’de kurulu Azumi Group’un yüzde 50’sini Ferit Şahenk satın alınca, yüzde 50 Türk yatırımana dönüştüler.

STEP GÖZDE

Londra’yı ilk mesken tutanlardan biri de Stepevi. King’s Road’daki mağazayı 2005 yılında açan Step, şu an dünya çapında iş yapan mimar ve tasarımcıların gözdesi durumunda. (Hürriyet - Demet Cengiz)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)