E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLondra'nın büyümesi İngiltere'yi solladı---

Londra'nın büyümesi İngiltere'yi solladı

Londra'nın büyümesi İngiltere'yi solladı
11 Aralık 2014 - 07:50 borsagundem.com

Londra'daki büyüme geri kalan İngiltere'nin büyümesini geride bıraktı

Londra ile İngiltere'nin geri kalanı arasında ekonomik uçurum resesyon ve sonrasındaki toparlanma sırasında büyüdü. İngiltere ekonomisinde büyüme, giderek daha çok Londra'ya bel bağlar konuma geldi.
İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre Londra ekomnomisi 2007-2013 döneminde yüzde 24 büyüme gösterirken, İngiltere'nin geri kalanında ise aynı dönemde büyüme yüzde 15 seviyesinde kaldı.
Veriler, İngiltere'nin kuzey bölgelerinin bu 6 yıllık süreçte diğer bölgelere göre çok daha yavaş büyüdüğünü, Yokshine ve Humber bölgelerinde büyümnin sadece yüzde 8 seviyesinde gerçekleştiğini, Kuzey İrlanda'da ise büyümenin yüzde 5'in altında kaldığını ortaya koydu.
2013 yılı tek başına değerlendirildiğinde de Londra, İngiltere'nin tüm bölgelerinden daha hızlı büyüdü. Londra'nın İngiltere ekonomisine katkısı 2013'den 2007 yılındaki yüzde 21'den yüzde 22,4 seviyesine çıktı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)