E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLondra tehditle AB ile ticaret müzakerelerini hızlandırmak istiyor---

Londra tehditle AB ile ticaret müzakerelerini hızlandırmak istiyor

Londra tehditle AB ile ticaret müzakerelerini hızlandırmak istiyor
25 Ocak 2020 - 15:07 borsagundem.com

The Times gazetesi İngiltere’nin Brexit’ten sonra Avrupa Birliği’yle ticaret müzakerelerini hızlandırmak için AB’den gelen mallara yüksek tarife uygulama tehdidini kullanmayı planladığını belirtti.

The Times, Londra’nın Brexit’tin ardından Brüksel kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalmadan kota ve tarifelerden muaf bir ticaret anlaşmasına varmak için AB üzerinde baskı kurmayı hedeflediğini kaydetti.

Gazete, Brüksel’in İngiltere’ye karşı uygulamayı planladığı yeni kota ve tarifelerin onaylanması halinde, Londra’nın Fransa peynirleri için yüzde 30, Alman otomobilleri için de yüzde 10 tarife uygulamayı planladığını ve böylece Avrupa ülkelerinin ihracattaki düşüş ve ekonomiye olan zararın önlenmesi için Brüksel’e baskı uygulamaya zorlayacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomost26 Ocak 2020 11:25

    İngiltere çoktandır bu günlere hazırlanıyordu. Sterlinden vazgeçmemesi aslında en belirgin işaret olmuştu. Bekledi bekledi ve en zayıf anında AB ye bir tokat bir de çelme atıverdi. Şimdi ise planın 2. aşamasını uyguluyor.

  • MELTEM GÜZELBAHAR25 Ocak 2020 21:15

    bence mantıksız idi koskoca bir imparatorluk küçük  bir kaç binlik nufuslu güney kıbrıs ile hiç aynı statüde olabilir mi idi.olacağı bu idi.sonuda oldu.bu işten bizler yararlanmalıyız.

  • Orhaneren25 Ocak 2020 16:32

    AB baskici tutumundan vazgecmeli. 1000 sene once avrupanin baskici yonetimi papa-vatikandi simdi AB-bruksel

  • Orhaneren25 Ocak 2020 16:32

    AB baskici tutumundan vazgecmeli. 1000 sene once avrupanin baskici yonetimi papa-vatikandi simdi AB-bruksel