E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLondra halka arzlarda Avrupa’yı yakalayamadı---

Londra halka arzlarda Avrupa’yı yakalayamadı

Londra halka arzlarda Avrupa’yı yakalayamadı
19 Temmuz 2021 - 10:39 borsagundem.com

Londra’da halka arlara olan ilgi, daha fazla şirketin halka arz olmasına rağmen, ikinci çeyrekte Amsterdam ve Frankfurt’un gerisinde kaldı

Londra’da halka arz edilen şirketlere yapılan yatırım, ikinci çeyrekte Amsterdam ve Frankfurt’un gerisinde kaldı. Londra’daki halka arzlara 3 milyar euro yatırılırken, Deutsche Börse’de 4,4 milyar euro Euronext Amsterdam’da ise 3,5 milyar Euro halka arz yatırımı gerçekleşti.

Yılın ilk altı ayında ise ilk sermaye yatırımları göz önüne alındığında Londra 9,9 milyar pound ile birinci sırada bulunuyor.

PwC’ye göre, daha küçük ortalama anlaşma miktarı Londra’daki düşüşün arkasında yatan sebeplerden biri. Londra’da bu süre zarfında Londra’da 20 halka arz olurken Frankfurt’ta 11, Amsterdam’da ise 6 halka arz gerçekleşti.

Frankfurt ve Amsterdam Allfunds’ın 2,2 milyar euroluk halka arzı gibi uluslararası ve yerel birçok halka arza ev sahipliği yaparak öne geçmiş durumda.

Londra’da halka arz edilen çip tasarımcısı Alphawave, perakendeci Victorian Plumbing ve mobilya şirketi Made.com’un toplam değeri ise 1,3 milyar pound ediyor.

PwC Sermaye Piyasaları Ortağı Mark Hughes, yılın ilk yarısının Avrupa Borsalarının tarihte en yoğun olduğu zamanlardan biri olduğunu belirterek şöyle dedi:

Fakat halka arz edilen hisseler göz önüne alındığında yatırımcıların daha seçici olduğunu ve fiyat duyarlılığının yükseldiğini görüyoruz.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Resesyonda yatırımlarınızı satmamak için 5 neden

 

Borsa İstanbul'da haftanın tek işlem günü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)