E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLondra Borsası 2020’de karını yükseltti---

Londra Borsası 2020’de karını yükseltti

Londra Borsası 2020’de karını yükseltti
05 Mart 2021 - 16:52 borsagundem.com

Londra Stock Exchange Group’un (LSE) vergi öncesi karı, 2020 yılında %5,2 yükseldi. Londra Borsası 2,12 milyar sterlin toplam gelir açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

London Stock Exchange Group’tan (LSE) yapılan açıklamada, şirketin 2020 yılındaki vergi öncesi karının %5,2 büyüdüğü söylendi. Şirket bu yükselişi geçtiğimiz yıl görülen güçlü gelirlere bağladı. LSE’nin güçlü performans açıklamasının ardından, aynı zamanda temettülerin de yükseltildiği söylendi.

LSE hisseleri bugün %1’in üzerinde düşüş gösterdikten sonra, gün içinde %5’le düşüşe devam etti. Fiyat aksiyonu da dahil olmak üzere şirket şimdi hisse başı 88,22 sterlin seviyesinde işlem görüyor. Ancak yıl başında hisse fiyatı 92,62 sterlin seviyesindeydi. LSE hisseleri, 2020 yılının mart ayında korona virüs pandemisi küresel finans piyasalarını sarstığında, 58 sterline düşmüştü.

LSE’nin toplam geliri 2,12 milyar sterlin oldu

Londra Borsası 2020 yılında vergi öncesi 685 milyon sterlin kar elde etti. Bir önceki yıl şirketin vergi öncesi karı 651 milyon sterlin seviyesindeydi. LSE’den yapılan açıklamada şirketin 2020’de 2,12 milyar sterlinlik toplam gelir elde ettiği söylendi. Bu rakam ise 2019 yılında 2,06 milyar sterlindi.

LSE geçtiğimiz yıla kıyasla teknoloji hizmetlerinin gelirinde küçük bir düşüşün altını çizdi. Şirketin işlem sonrası hizmetleri ve bilgi hizmetleri segmentleri ise, kaybı telafi etmekle kalmadı, 

2020’nin toplam gelirinde büyüme sağladı. Finansal enformasyon şirketi için ise faiz, vergi ve amortisman öncesi karlar, 2020 yılında 1,33 milyar sterlin olarak gerçekleşti.

invezz.com'un haberine göre, ekim ayında yapılan açıklamada, LSE, Borsa Italiana’nın (İtalyan Borsası) satışı için Euronext’le anlaşmaya vardığını söylemişti. LSE final temettülerinde hisse başı 51,7 pencelik yükseliş önerdi ve bu şekilde bütün yıl için toplam temettü bir önceki yıla göre %7 yükseliş gösterdi.

CEO David Schwimmer’ın yorumları

Şirketin CEO’su David Schwimmer, “LSE, sürekli dönüşen bir ortamda, önde gelen finans piyasaları altyapısı ve veri sağlayıcısı olarak, uzun vadeli sürdürülebilir büyüme için iyi bir pozisyonda” dedi. LSE’nin bilanço açıklaması, Melrose Industries’in uzay sektörünün bu yıl korona virüs pandemisi nedeniyle zorluk çekeceğini açıklamasının ardından yapıldı.

LSE geçtiğimiz yıl oldukça yüksek performans göstererek, yıllık getirisini yaklaşık %20’ye çıkardı. Şirketin değeri şimdi 53,15 milyar dolar seviyesinde.

Yatırımcılar satış dalgasını inkar ediyor

 

Teknoloji hisseleri kritik seviyeye ulaştı

 

Borsa İstanbul'da pozitif ayrışma çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)