E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLondra bankalarında Brexit paniği---

Londra bankalarında Brexit paniği

Londra bankalarında Brexit paniği
20 Ocak 2020 - 10:33 borsagundem.com

31 Ocak'ta Avrupa Birliği'nden ayrılacak olan Birleşik Krallık'ta Brexit Londra bankalarında etkisini göstermeye başladı. Yatırımcılar Londra merkezli bankalardan kaçıyor.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Krallık 31 Ocak'ta Avrupa Birliği'nden ayrılıyor. Bu ayrılışa kısa bir süre kala Londra merkezli bankalarda anakara ile ekonomik ilişkileri şimdiden kopmaya başladı. Londra'nın finans merkezi olma özelliği tehdit altında.

Londra merkezli yatırım bankaları için Başbakan Boris Johnson'ın Avrupa ile ne gibi bir anlaşma yaparsa yapsın Brexit’in anlamı değişmiyor. Müşteriler ve düzenleyici kuruluşlar üst düzey yatırım bankalarını baskı altına almış durumda. Kimi zaman bu baskı 31 Ocak’ta ayrılacak olan Birleşik Krallığın AB’ye verdiği beklentileri de aşıyor.

Londra’nın gelecek dönemde eski finans merkezi görünümünden uzaklaşacağının işaretlerini gösteriyor. Anakarayla bağlantısını kopma düzeyinde olan bankalar Brexit süreci yumuşasa bile yarı-devlet şirketleriyle bağlantılarını devam ettirmekte zorlanacaklarını belirtiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)