E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLockhart faiz artırımını destekliyor---

Lockhart faiz artırımını destekliyor

Lockhart faiz artırımını destekliyor
12 Ekim 2015 - 16:02 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, 2006'dan bu yana ilk faiz artırımının bu yılın sonuna kadar yapılması görüşünü desteklediğini tekrarladı

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, 2006'dan bu yana ilk faiz artırımının bu yılın sonuna kadr yapılması görüşünü desteklediğini tekrarladı.

Florida'da bir grup ekonomistin katıldığı konferansta konuşan Lockhart, "Ekonomi tatmin edici bir yolda görünüyor ve kendi adıma bu yıl Ekim veya Aralık'ta faiz artış olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

Lockhart ayrıca "İşsizlik oranı yüzde 5.1'le Fed'in tam istihdam hedefine yaklaştı. Enflasyon ise hedeften oldukça uzakta" dedi. Enflasyon, Nisan 2012'den beri Fed'in yüzde 2 olan hedefinin altında seyrediyor.

Atlanta Fed Başkanı Lockhart'ın Fed'in para politikasını belirleyen FOMC'de oy hakkı bulunuyor. Atlanta Fed Başkanı geçen Cuma günü yaptığı açıklamada da benzer açıklamalarla faiz artışını savunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nabız12 Ekim 2015 16:12

    ekonomi ve finanstan iğne ucu kadar anlayan herkesin artık şunu anlamış olması gerekir: FED o faizi asla arttıramaz. ECB nin, BOJ' un, BOE' nin harıl harıl para bastığı, çin' in yuan'ı devalüe ettiği bir ortamda FED faiz arttırırsa bu hamle ABD' nin rekabet şansını bitirir..bence o faiz artamaz..!!