E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLloyds 2 milyar sterlin kâr payı ödeyecek---

Lloyds 2 milyar sterlin kâr payı ödeyecek

Lloyds 2 milyar sterlin kâr payı ödeyecek
25 Şubat 2016 - 14:07 borsagundem.com

Lloyds Bankacılık Grubu hissedarlarına 2 milyar sterlin kâr payı ödemesi yapacak

Lloyds Bankacılık Grubu, hissedarlarına yaklaşık 2 milyar sterlin kâr payı ödemesi yapacağını açıkladı.

Lloyds Bankacılık Grubu tarafından yapılan açıklamada yatırımcılara toplamda yaklaşık 2 milyar sterlin kâr payının ödenmesine karar verildiği belirtildi.

Bankacılık grubu, aynı zamanda daha önce müşterilerine yaptığı hatalı PPI (ödeme koruma sigortası) satışlarının tazminatı için ise 2,1 milyar sterlin ayrıldığını belirtti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Lloyds Bankacılık Grubu Üst Yöneticisi Antonio Horta-Osorio, “2015 yılında mali performansımızda güçlü bir başlangıç yaptık. Bu da kâr payı ödeyebilmemize imkân verdi” dedi.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne geçen ay Lloyds Bankacılık Grubu’ndaki kamu hisselerinin satışının piyasalardaki çalkantılı dönem sona erene kadar ertelendiğini söylemişti.

Llyods’daki kamu hisselerinin satışından bu yıl içerisinde yaklaşık 2 milyar sterlin elde etmeyi planlayan Osborne, “Şimdi satış için doğru zaman değil” ifadesini kullanmıştı.

İngiliz hükümetinin Royal Bank of Scotland’da (RBS) yüzde 73, Lloyds Bankacılık Grubu’nda ise yüzde 9,89 hissesi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)