E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLisede sınıfta kalma geri geliyor---

Lisede sınıfta kalma geri geliyor

Lisede sınıfta kalma geri geliyor
22 Kasım 2019 - 15:33 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde ikmal ve sınıfta kalma uygulamalarının yeniden hayata geçirileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf tekrarının kaldırılmasının öğrencilerin performansını olumsuz etkilediğini söyledi.

Selçuk , "Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz. Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi. 

Bakan Selçuk ayrıca temel derslerin de aşamalandırılacağını belirtti. 

Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak. 

Bakanlık, Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kuracak.

Bakan Selçuk, tasarım aşamasında olan yeni karne çalışmasını da anlattı.

Yeni karnelerde temel derslerde notun yanında başarı ve eksikliklerin nedenleri de belirtilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrucu 22 Kasım 2019 22:11

    Lisede 340  mevcutlu okula 680 öğrenci 9. sınıfa başladı ve otomatik olarak ders kitapları 340 adet geldiği için öğrencilerin yarısı kitapları ancak 4. haftada alabildi. Şimdi gel de bu öğrencilerden konsantrasyon-başarı bekle. Zaten çoğunluk ilk yazılılarda döküldü.

  • ışın Özdemir22 Kasım 2019 20:57

    250 kişilik 9. sınıf kontenjanı olan okullarda 650 kişi alındı.aynı öğretmen kadrosu ile eğitime devam ediliyor.Birde sınıfta kalma olmasa dahi 3 yıl sonra okulun halini hayal edemiyorum.Bumu başarı.45 kişilik sınflarda okumakmı başarı.Okullarda neler oluyor nasıl ders işleniyor bir bakın

  • mtu22 Kasım 2019 20:50

    sanki bütçenin tamamı elinden alınmış ta elinde geriye kalan maddi olmayan enstrumanlarla koşuşturma havasında :))) .dostlar alışverişte görsün maşallahhh zehir gibi adam çıktı :D 

  • komik22 Kasım 2019 15:59

    Bu güne kadar gelmiş geçmiş en başarılı milli eğitim bakanısınız bana göre Allah işinizi rast getirsin önceki gün Fatih Altaylı' nın programında takip ettim, projeleriniz öngörüleriniz muhteşem umuyorum ki bir an önce hayata geçirebilirsiniz,  gerçekten bu ülke için bu bakanlık için biçilmiş kaftansınız.

  • Yorum22 Kasım 2019 18:08

    Bu ülkeye hasan ali yücel den sonra doğru düzgün milli eğitim bakanı gelmemiştir malesef...