E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıLiranın toparlanması endeksi destekliyor---

Liranın toparlanması endeksi destekliyor

Liranın toparlanması endeksi destekliyor
14 Mayıs 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin TL’deki toparlanma eğilimi nedeniyle dengeli bir seyirle güne başlaması bekleniyor.

BIST 100: Endekste yataya yakın bir açılış bekliyoruz. 100.000 ve 99.000 destekler, 100.600 ve 102.000 ise direnç seviyeleridir. Endekste kısa vadeli olumlu görünüm korunuyor…

TL Bonolar: TL’deki toparlanma eğilimi tahvil-bono faizlerinde hafif geri çekilmeye neden olabilir. Gösterge tahvil %10, 10 yıllık tahvil faizi ise %13 bileşik seviyesi civarında hareket edebilir…

USD/TL: TL gelişmekte olan ülke para birimlerine görece olumlu performans gösterirken, USD/TL 7,00 direncinin altında gevşeme eğiliminde. Kurda ilk planda 6,92 destek seviyesi olarak takip edilebilir. 7,00 ise direnç olarak korunuyor…

EUR/USD: Powell’ın açıklamaları sonrasında dolar güç kazanırken, parite 1,08’e doğru geri çekildi. 1,0850 direnç konumunda iken, bu seviyenin altında Euro’nun kısa vadeli görünümü zayıf. 1,0750 destek olarak izlenebilir…

Fed Başkanı Powell’ın negatif faiz oranları konusunda görüşlerinin değişmediğini ve değerlendirdikleri bir durum olmadığını açıklaması ile küresel risk iştahı zayıf. ABD endekslerinin ardından bu sabah
Asya borsalarında zayıflık devam ediyor. Ancak TL’nin toparlanma eğiliminde olması ve benzer ülke para birimlerine görece olumlu performans göstermesi yurtiçi piyasaların kısmen de olsa pozitif ayrışmasına neden olabilir.

ABD borsaları günü %2’yi aşan oranda düşüşle tamamlarken, kısa vade görünüm zayıflıyor. Bu sabah Asya borsalarına da olumsuz yansırken, ABD vadeli endeks kontratları hafif ekside. BIST 100
Endeksi’nin ise TL’deki toparlanma eğilimi nedeniyle dengeli bir seyirle güne başlamasını bekliyoruz.

Teknik olarak endeksin 100 bin desteğinin üzerinde kalması kısa vadeli olumlu görünümü açısından önemli. 100.600 ve aşılması halinde 102 bin direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 99 bin ikincil desteği üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir.

TL’deki toparlanma eğilimi içeride tahvil-bono faizlerinde hafif düşüşe neden olabilir. Gösterge tahvilde %10’nun hafif altına, 10 yıllık tahvilde ise %13’e doğru geri çekilme yaşanabilir. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise 600 seviyesinin hemen altında. Ancak yurtdışı borsalardaki olumsuz seyir Eurobond piyasasına da kısmi satış getirebilir.

Fed Başkanı Powell’ın negatif faiz oranlarını değerlendirmediklerini açıklaması ile dolar küresel çapta güç kazandı. Buna paralel EUR/USD 1,08’e doğru geri çekildi. 1,0850 direnç konumunda iken, bu seviyenin altında Euro’da kısa vadeli zayıf görünüm korunuyor. 1,0750 ilk planda destek seviyesidir. TL gelişmekte olan ülke para birimlerine görece olumlu performansına devam ediyor. 7,00 direncinin altındaki seyrini sürdüren paritede 6,92 ilk planda destek olarak izlenebilir. Euro kurunda ise 7,50 destek, 7,62 direnç seviyesidir.

Petrol fiyatları sıkışma içerisindeki hareketine devam ediyor. Talebe yönelik negatif beklentiler fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam edebilir. Brent petrolün kısa vadede 27,6 dolar desteğinin üzerinde kalması önemli. 30 dolar ise direnç konumunda.

Güvenli liman algılamaları ile 1705 dolar direncini aşan altın onsta bu seviye üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. 1705 dolar destek haline gelirken, 1720 Dolar ve devamında 1750 dolar direnç seviyeleridir.

Gram altında 380 TL desteği üzerinde kısa vadeli olumlu görünüm korunuyor. 392 TL direnç seviyesidir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 99.000 üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)