E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakLimana 11 milyar euro yatırım yanaşacak---

Limana 11 milyar euro yatırım yanaşacak

Limana 11 milyar euro yatırım yanaşacak
31 Ocak 2016 - 09:42 borsagundem.com

Bandırma Belediyesi ile Rotterdam Liman İşletmesi arasında Bandırma’da kurulacak liman için sözleşme imzalandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur; kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yaptı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Port of Rotterdam CEO’su Allard Castelein 3 günlük teknik gezi sonrası Bandırma’da hayata geçecek temiz sanayi ve çevreci liman konusunda iyi niyet sözleşmesi imzaladı. İyi niyet anlaşması imza toreninde PwC’nin Hollanda Turkiye Masası Başkanı Serkan Guner de hazır bulundu. Teknik gezide; Bandırma ilçesinde oluşacak kimya ve metal sektörleri kümelenmesi ve bütünleşik liman yatırımları konusunda incelemeler yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Rotterdam’da bir sanayi ve liman kompleksi işletme modeli olan Landlord sistemini, çevre ve güvenlik kontrol sistemini incelemeye geldiklerini belirtti. Uğur, şunları söyledi:

İhracat hedefi 2.5 milyar $
“Bandırma, jeopolitik ve coğrafi konumu itibari ile kimya ve metal sektörünün ilgi odağı. Burada yapılacak sanayi kumelenmesinin ve liman işletmesinin doğru planlanması, sahillerimizin, toprağımızın ve yaşam alanlarımızın korunması önemli. Port of Rotterdam Hollanda’da ve dünyanın birçok yerinde Landlord modelini başarıyla uyguluyor. Bu nedenle Port of Rotterdam ile Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi olarak bir iyi niyet sözleşmesi imzaladık. Ziyarete katılan tüm kurumlarımız ve sanayicilerimizle müzakere edip eşgüdümle yatırımı hayata geçireceğiz. Düzenleyici ve denetleyici misyonumuzla Bandırma’da önümüzdeki 10 yılda 11 milyar euro yatırım ve yıllık 2.5 milyar dolar ihracat yapılmasını sağlayacağız. Bu esnada Ocaklar plajında da yüzebileceğiz” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, doğaya saygılı, çevreye duyarlı sanayi bölgeleri ve liman yatırımlarının mümkün olduğunu yerinde gözlemlemekten memnun olduklarını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hacı 31 Ocak 2016 17:16

    İhaleyi yandaşa verin çevre raporları önemli değil gelsin paralar doğal deniz balık önemli değil önemli olan para para para daha imamhatip yaptiramadik

  • HOPEFULL3331 Ocak 2016 11:54

    BANDIRMA GÜREDE BULUNAN KRGYO PROJESİ VAR HAYIRLI OLSUN

  • KARTALAĞABEYLİ31 Ocak 2016 10:52

    MADEMKİ PROJELER GÖSTERMELİK VATANDAŞI SECMEN OYUNA DAYALI KANDIRMA PROJELERİ İSE VE YAPILMAYACAK İŞLETMEYE ACILMAYACAKSA NE GEREK VAR YALANA DOLANA ABUK SABUK GİRİŞİMLERE

  • KARTALAĞABEYLİ31 Ocak 2016 10:50

    BENİM KÖYÜMDE DE VAR LİMAN PROJESİ NEDEN YAPILMIYOR....

  • KARTALAĞABEYLİ31 Ocak 2016 10:30

    BU ÜLKEDE DEVLETİN FABRİKALARINI SATIM YADA FABRİKALARIN İŞ GÜÇÜNÜ ÜRETİMİNİ KAPATAN AKIL VE RUH SAĞLIĞI BOZUK KİŞİ VE KİŞİLER NEZAMAN O GASP ETTİKLERİ DEVLETİN MALINI DEVLETE VERECEK VE FABRİKALAR TEKRARDAN ÜRETİME GECECEK.HAAA.NEREYE KADAR HİZMET SÖKTÖRÜNE DAYALI İŞÇİLİK VE KİŞİSEL KAZANÇLAR..