E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporLiderliği kaptıran Türkiye, Dünya Kupası'na nasıl gider? İşte tüm senaryolar---

Liderliği kaptıran Türkiye, Dünya Kupası'na nasıl gider? İşte tüm senaryolar

Liderliği kaptıran Türkiye, Dünya Kupası'na nasıl gider? İşte tüm senaryolar
10 Eylül 2021 - 22:23 borsagundem.com

A Milli Takım'da 6-1'lik Hollanda hezimeti sonrası Şenol Güneş'le yollar ayrıldı. Ay-Yıldızlılar, son maçlarda aldıkları başarısız sonuçlarla grupta liderliği kaptırsa bile hala Dünya Kupası'na katılma şansımız devam ediyor

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda yaşadığı peş peşe puan kayıplarının ardından grup liderliğinden 3. sıraya gerileyen A Milli Takım, kalan 4 maçını da kazansa dahi grubu lider tamamlayamayabilir. 2. Norveç'le arasında 2 puan fark bulunan Ay-Yıldızlılar, rakibini yenmesi ve kalan 3 maçı da kazanması durumunda Norveç'in maçlarına bakmaksızın grupta 2. olarak play-off oynamaya hak kazanacak.

LİDERLİK İÇİN TÜM MAÇLARI KAZANMAK YETMİYOR

Grubumuzda 13 puanla Hollanda ve Norveç, zirveyi paylaşıyor. Ay-Yıldızlılar'ın gruptan lider çıkması için tüm maçlarını kazanması ve Hollanda'nın mağlup olması gerekiyor. Tüm maçlarımızı kazanmamız ve Hollanda'nın puan kaybetmesi durumunda Ay-Yıldızlılar grup lideri olarak Dünya Kupası'na direkt gidecek.

Liderliği kaptıran Türkiye, Dünya Kupası'na nasıl gider? İşte tüm senaryolar

NORVEÇ MAÇI ÇOK ÖNEMLİ

Dünya Kupası yolunda grubu 2. bitiren takımlar da play-off oynuyor. A Milli Takım'ın play-off turuna kalması için Norveç maçını mutlak kazanması gerekiyor. Ay-Yıldızlılar Norveç'i yenip, kalan 3 maçı da kazanması durumunda Norveç'in sonuçlarına bakmaksızın grupta 2. olmayı garantileyecek ve play-off turuna gitmeye hak kazanacak.

Liderliği kaptıran Türkiye, Dünya Kupası'na nasıl gider? İşte tüm senaryolar

PLAY-OFF TEK MAÇ ELEME USULÜYLE OYNANACAK

Avrupa Elemeleri'nde 10 grupta mücadele edecek 55 takımdan 13'ü, maçların ardından 2022 Dünya Kupası'na katılma şansı elde edecek. Gruplarını lider tamamlayan takımların doğrudan katılacağı FIFA Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 takım ise play-off turu maçlarının ardından belli olacak. 10 grup ikincisi ve UEFA Uluslar Ligi'nde Dünya Kupası vizesi alamayan en iyi dereceye sahip iki takımın katılacağı play-off turu maçlarının ardından Avrupa Elemeleri, son bulacak. Tek maç eleme usulüyle oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 ülke de belli olacak. İlk kez yaz ayları dışında düzenlenecek turnuva, 21 Kasım 2022'de başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)