E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLiderler küresel işsizlik sorununu masaya yatıracak---

Liderler küresel işsizlik sorununu masaya yatıracak

Liderler küresel işsizlik sorununu masaya yatıracak
03 Temmuz 2017 - 08:11 borsagundem.com

Haftasonu Hamburg’da düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi’nin en önemli gündem maddelerinden birisi işsizlik sorunu olacak.

İşsizlikle mücadele, 7-8 Temmuz'da Hamburg'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi'nin en önemli konu başlıklarından biri olacak. Dünya Bankası, Uluslararası Çalışma Örgütü ve istatistik kurumlarının verilerine göre, G20 ülkeleri arasında işsizlik oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında yüzde 27,7 ile Güney Afrika yer alırken, bunu yüzde 13,6 ile Brezilya ve 11,7 ile Türkiye, yüzde 11,1 ile İtalya ve yüzde 9,5 ile Fransa izliyor. En düşük işsizlik oranı yüzde 2,8 ile Japonya'ya aitken, bunu yüzde 3,5 ile Meksika, yüzde 3,6 ile G.Kore ve yüzde 3,9 ile Almanya izliyor. 

ABD’DE BÜYÜK DÜŞÜŞ 

İşsizliğin, G20 Liderler Zirvesi'nin gündemindeki en önemli konulardan biri olması bekleniyor. ABD'de işsizlik 2009 Ekim'de yüzde 10'a çıkmıştı, bu yılın mayıs ayında ise yüzde 4,3'e geriledi. Dünyanın ikinci büyük ekonomi Çin'de ise işsizlik yüzde 4 seviyesinde. Hindistan'da ise oran yüzde 5 olurken, Avustralya'da yüzde 5,5, Kanada'da yüzde 6,6, Endonezya'da yüzde 5,3, ve İngiltere'de yüzde 4,3.

İKLİM DE KONUŞULACAK

Küresel ekonomik sorunların çözümünde önemli platformlardan biri sayılan G20 Liderler Zirvesi, Hamburg'da toplanarak, işsizlikle mücadele başta olmak üzere, ekonomik direncin artırılması, sürekliliğin geliştirilmesi, iklim, enerji, uluslararası vergi iş birliği, yolsuzlukla mücadele, dijitalleşme, terörizmle mücadele ve kadınların ekonomik alanda güçlendirilmesini masaya yatıracak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)